Vesti > Hronika

"NEŠTO SU URADILI SA TELOM"! Oglasio se FORENZIČAR o slučaju ubistva MALE DANKE!

Varaju se, ako misle da će dobiti manju kaznu jer nema tela

Izvor: K1info/mondo.rs

Autor: Nemanja Negovanović

18/04/2024 > 17:39

podeli vest:

"NEŠTO SU URADILI SA TELOM"! Oglasio se FORENZIČAR o slučaju ubistva MALE DANKE!
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić/Facebook printscreen


Devojčica Danka Ilić (2) ubijena je 26. marta ove godine u Banjskom Polju, a za zločin kakav Srbija ne pamti osumnjičeni su Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50)

Podsetimo, Dragijević je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru priznao ubistvo deteta, da je telo bacio na deponiju, ali dva dana kasnije prebacio na drugu lokaciju koju nije želeo da otkrije. Srđan se branio ćutanjem, a otkazao je punomoćje svom advokatu i tražio po službenoj dužnosti.

"Moje mišljenje je da su osumnjičeni nešto uradili sa telom devojčice. Da su je raskomadali ili zapalili, a delove odneli možda čak i 50, 60 kilometara dalje. Varaju se, ako misle da će dobiti manju kaznu jer nema tela. Dovoljan je i samo DNK deteta nađen u vozilu osumnjičenih da se osude na doživotne kazne zatvora. On je mišljenja da policija nakon ovog vremena teško može naći telo ubijene Danke", kaže Časlav Ristić, forenzičar u penziji.

Prema njegovim rečima, jedina šansa da se nađe telo devojčice Danke Ilić jeste da osumnjičenima u zatvoru proradi savest. "Iz mog dugogodišnjeg iskustva dešavalo se da osumnjičeni nakon nekog vremena provedenog u pritvoru osveste kod sebe šta su uradili i zatraže razgovor sa tužiocem kome bi otkrili šta su uradili sa telom. Nisu retke situacije da osumnjičenima proradi griža savest. Međutim, sećam se slučajeva da su osumnjičeni ćutali o telu 40 godina i da su tajnu odneli u grob", objašnjava Ristić.

Za pomaganje prilikom uklanjanja tela osumnjičen je Radoslav, otac Dejana Dragijevića. On se u tužilaštvu branio ćutanjem. Policija je za pomaganje u zločinu uhapsila i Dejanovog brata koji je umro u pritvoru u Boru. Na stotine pripadnika MUP-a od 26. marta češljaju svaki pedalj Banjskog Polja i sela u okolini Bora. Gotovo da nema mesta u Zlotu koje policija nije pretražila.

Međutim, telo malene Danke Ilić nije nađeno.

Ostavite komentar