Vesti > Hronika

OTAC UBICE MALE DANKE NEĆE IĆI NA SAHRANU SINU? Majka je VEĆ 4 PUTA bila u POLICIJI, evo šta ima da kaže!

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće Dejana Dragijevića

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

10/04/2024 > 11:43

podeli vest:

OTAC UBICE MALE DANKE NEĆE IĆI NA SAHRANU SINU? Majka je VEĆ 4 PUTA bila u POLICIJI, evo šta ima da kaže!
Foto: K1info/Tanjug/Vladimir Sporčić/shutterstock/Facebook Printscreen


Advokat Dejanovog oca Radoslava, Nebojša Živanović iz Bora, rekao je da je situacija u vezi sa njegovim klijentom za sada nepromenjena.

- Još uvek nismo razgovarali. On je ispitan, a biće uskoro saslušana i njegova supruga Svetlana, do kraja ove ili sledeće nedelje. Za sada je sve neizvesno - kaže advokat za Blic i dodaje:

- Mislim da on neće biti izveden na sahranu sina, a majka će najverovatnije biti saslušana posle toga. Više informacija će biti od ponedeljka.

Radoslav Dragijević je, da podsetimo, uhapšen u subotu zajedno sa drugim sinom Daliborom koji je preminuo u noći između subote i nedelje, najverovatnije od posledica srčanog udara.

Dalibor je govorio u policiji i nabrojao oko 20 lokacija na kojima bi moglo da se nalazi telo Danke Ilić, ali policija na tim mestima nije pronašla ništa. On, kao i brat Dejan, do sada su dali na desetine pogrešnih lokacija koje su intenzivno pretražene.

Inače, u Borskom okrugu se i danas, sedmi dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za telom devojčice koja je uglavnom bazirana na selo Zlot i okolinu kuće Dejana Dragijevića, jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice.

Njegova majka Svetlana novinarima je rekla da je četiri puta bila u policiji da daje izjavu povodom ovog slučaja.

- Saslušavali su me policajci. Ovo je već četvrti put da sam bila u stanici policije. Bilo mi je strašno dok je trajalo ispitivanje. Ništa drugo ne znam i ne čitam medije. Sada žurim u Bor da nešto završim - kratko je rekla Svetlana Dragijević za Alo.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće Dejana Dragijevića, ispražnjen je i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini.

Iza potoka se nalazi još pet rezervoara ili bunara, a pretpostavka je da će se danas raditi na tim lokacijama. Pripadnici UKP Bor i beogradskog UKP-a zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena u utorak su stigli u selo Zlot u okolinu kuće Dejana, osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić. Juče je pretraživan i drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara.

Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara. Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema i dronovi.

Podsećamo, dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića (obojica stari 50 godina) iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Dejan je na saslušanju priznao zločin, dok se Srđan branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Naknadno su uhapšeni Dalibor i Rade Dragijević, otac i brat osumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu je direktor JP "Vodovod" u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Ostavite komentar