Vesti > Hronika

VELIKA AKCIJA POLICIJE! Pala kriminalna grupa: Evo kako su MILION I PO EVRA od droge uvukli u LEGALNE tokove

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

26/03/2024 > 18:18

podeli vest:

VELIKA AKCIJA POLICIJE! Pala kriminalna grupa: Evo kako su MILION I PO EVRA od droge uvukli u LEGALNE tokove
Foto: Shutterstock


Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Nacionalnom specijalnom jedinicom za kriminala Kraljevine Danske je danas na teritoriji Srbije lišilo slobode tri lica.

P.D., D.P. i A.S. koji su uhapšeni, zajedno sa još dvoje osumnjičenih i to M.M. i M.M,, ranije lišenih slobode na teritoriji Danske, kao i N.D., koja je trenutno nedostupna nadležnim organima Srbije, a koji se terete da su izvršili krivično delo udruživanje radi pranja novca.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od decembra 2015. godine do danas na teritoriji Srbije i Danske oformili organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem ulaganja u legalne novčane tokove imovine stečene kriminalnom delatnošću na teritoriji Danske.

Prljav novac ulagali u autoprevoznika

Naime, novac koji je potekao iz nedozvoljenog prometa velike količine opojne droge kao i nabavke i prodaje veće količine vatrenog oružja i municije na teritoriji Danske, osumnjičeni su prema navodima krivične prijave,slali autobusima danskog autoprevoznika „Top turist“ u Republiku Srbiju gde su osnovali

Privredno društvo „Fabula arte“ iz Beograda preko koga je gotov novac ulagan u poslove kupoprodaje zajedničke izgradnje i izvođenja radova na nepokretnostima na teritoriji Republike Srbije dok su deo novca držali ili lično ili preko trećih lica, u ukupnom iznosu od 11.989.000 danskih kruna (1. 598.533,33 evra) i 618.384 eura sa znanjem da imovina potiče iz kriminalne delatnosti.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Ostavite komentar