Vesti > Hronika

Istraga u ZATVORU! Ispituje se da li su MEDICINSKI TEHNIČAR i STRAŽARI u Padinjaku počinili KRIVIČNO DELO!

Pokušali da svale krivicu na jednog od njih

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

21/03/2024 > 16:09

podeli vest:

Istraga u ZATVORU! Ispituje se da li su MEDICINSKI TEHNIČAR i STRAŽARI u Padinjaku počinili KRIVIČNO DELO!
Foto: Shutterstock/Facebook printscreen


Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dalo je nalog policiji da izvrši neophodne provere u pravcu utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti u radnjama trojice zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ "Padinska Skela", kao i medicinskog tehničara u tom zavodu.

 Uz zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji je dostavljen dopis Uprave za izvršenje krivičnih sankcija KPZ Padinska skela, zajedno sa prilozima.

Foto: Društvene mreže

 

 Policiji je naloženo da obavi detaljne razgovore sa gore navedenim licima, kao i sa lekarom u zavodu na sve okolnosti koje su prethodile smrti Stanimira Brajkovića u tom zavodu 4. februara 2024. godine.

Takođe je potrebno da se tužilaštvu dostavi medicinska dokumentacija ubijenog čoveka u vezi sa izvršenim pregledima u zavodu, kao i da se po potrebi obave razgovori sa drugim licima.

Po prijemu izveštaja policije tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom premetu.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija oglasila se danas saopštenjem povodom ubistva Stanimira Brajkovića (74) u zatvoru u Padinskoj skeli. U saopštenju Uprave navodi se da je Zaštitnik građana 2 dana pre nego što je preminuo Stanimir bio u nenajavljenoj poseti ovoj ustanovi.

Podsetimo, protiv zaposlenih u zatvoru u Padinskoj skeli, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinski postupak kako bi utvrdili da li je i kojih propusta bilo u njihovom radu. Dotadašnji upravnik je smenjen i prebačen je na niže radno mesto, dok je sedmoro službenika suspendovano.

 Pokušali da svale krivicu na jednog od njih

Kako je "Blic" pisao, Saša Stanković i Dalibor Petrović, koji su osumnjičeni da su u zatvoru zajedno sa Srećkom Stefanovićem mučili i silovali do smrti deku Stanimira Brajkovića na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izneli su svoje odbrane i pokušali da krivicu svale na jednog od njih.

Kako je "Blic" pisao, dvojica osumnjičenih za jezivi zločin u zatvoru osuđeni su na kazne zatvora zbog saobraćajnih prekršaja, a jedan od njih je imao i prekršaj zbog lične karte koju nije imao prilikom legitimacije.

Ostavite komentar