Vesti > Hronika

UHAPŠEN Albanac koji je PUCAO i ostavio VENAC SA CVEĆEM NA KUĆU SRBINA! Istraga u toku

Reč je o Albancu iz Mačiteva kod Prizrena, a cilj je bio da se meštani "zastraše"

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

09/03/2024 > 17:19

podeli vest:

UHAPŠEN Albanac koji je PUCAO i ostavio VENAC SA CVEĆEM NA KUĆU SRBINA! Istraga u toku
Foto: pexels.com


Albanac iz okoline Prizrena koji je danas oko podneva ispalio više hitaca u centru sela Donja Bitinja, u opštini Štrpce, a na zidu kuće Srbina Svetislava Stojkovića postavio venac sa cvećem, je uhapšen, saopštili su iz takozvane kosovske policije u Štrpcu.

Iz policije su potvrdili da se događaj dogodio, da je istraga u toku, a da je lice koje je pucalo uhapšeno, prenosi Kosovo onlajn. Kako se navodi, radi se o 68-ogodišnjem Albancu N.N. iz opštine Suva Reka, kojem je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Prema rečima meštana Donje Bitinje, na zidu kuće Svetislava Stojkovića, koji živi i radi u Švajcarskoj, postavljen je venac sa cvećem i porukom na albanskom jeziku, a kako su saopštili naveli samo pukom srećom nije se desilo ništa ozbiljnije i niko nije povređen.

- Negde oko 11:45 smo čuli pojedinačnu, a zatim četiri puta rafalnu pucnjavu. Dok smo se pitali šta je bilo, okupili smo se ovde i videli da je venac postavljen tu gde ne treba da bude, jer tu nikada nije postojao grob, koji je malo niže. Setio se posle 81 godine da mu je deda poginuo u Drugom svetskom ratu, a ubili su ga Bugari, nije poginuo od Srba - saopštio je meštanin Jovica Staletović za Kosovo onlajn.

On je naveo da se radi o Albancu iz Mačiteva kod Prizrena i da je cilj bio da se meštani "zastraše". Dodao je  i da je pred okupljenim meštanima pred policajcima ovaj Albanac "psovao srpsku majku".

Staletović je saopštio da su u istom mestu pre nekoliko večeri, na godišnjicu smrti Adema Jašarija, palili vatru iznad crkve i da to nisu prijavili i naglasio da su to "komšije radile i provocirale".

Meštani su saopštili da su članovi iste albanske porodice i pre šest godina pokušali da u dvorištu kuće porodice Stojković postave spomenik, ali su se tada okupili u znak protesta i spomenik je odmah uklonjen. Selo Donja Bitinja je multietničko selo u kome žive i Srbi i Albanci.
 

Ostavite komentar