Vesti > Hronika

SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA! Uhapšeno 6 radnika osumnjičenih da su izdavali LAŽNE POTVRDE o VAKCINACIJI

M. H. (22) uhapšen je u Inđiji, a pored njega još petoro zaposlenih

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

27/02/2024 > 15:20

podeli vest:

SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA! Uhapšeno 6 radnika osumnjičenih da su izdavali LAŽNE POTVRDE o VAKCINACIJI
Foto: Pixabay.com


Novosadska policija uhapsila je M. H. (22), zaposlenog u Domu zdravlja u Inđiji, zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja unosio neistinite podatke o vakcinaciji protiv virusa kovid 19.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju uhapšeni su N. H. (47), G. R. (56) i zaposleni u Domu zdravlja u Inđiji D. M. (47) i J. G (53), dok će protiv jedne 25-godišnje devojke biti podneta krivična prijava za isto krivično delo.

Kako se sumnja, M. H. je od avgusta 2021. do polovine aprila 2022. godine, iskorišćavanjem ovlašćenja za rad, a na podstrekavanje ostalih osumnjičenih, unosio neistinite podatke za više lica u centralizovanu elektronsku bazu podataka u kojima je evidentirao da je više osoba primilo vakcine, iako je utvrđeno da ne poseduju dokaz o vakcinaciji.

Na taj način, on im je omogućio izdavanje potvrda o vakcinaciji protiv virusa kovid 19 i preuzmanje digitalnog zelenog sertifikata bez prethodne vakcinacije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Hapšenja su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Ostavite komentar

Ena Olofson

Uhapšene treba nagraditi a ne hapsiti. Ako je to tačno učinili su dobro delo , sačuvali toliko života od štetnih vakcina za koje znamo šta sve prouzrokuju i koliko ljudi je preminulo od posledica istih.

29.02.2024 17:11
Ana Dron

Kada ce da pocnu da hapse lekare koji su preko medija nagovarali ljude da se vakcinisu, a posle ih lecili od tromboze ili nisu ni stigli da ih izlece. Pratite malo sta se desava na zapadu, odgovarace svi koju su zagovarali vakcinaciju i manipulisali studijama, da vakcina stiti od korone. Ne verujem u ovu pricu, ali ako je tacna, onda kazna za sve. Prvo krenuti od vrha piramide po odgovornosti i velicini prekrsaja (gubitak ljudskih zivota nakon vakcine), zaplasivanje i davanje nade da vakcine stite. Pozzz

29.02.2024 17:12