Vesti > Hronika

KO STOJI IZA BRUTALNE LIKVIDACIJE SRBINA U BEČU?! I KUM MAFIJE harao Austrijom, pa završio u zatvoru!

Za posebno brutalnog važio je navodno visokopozicionirani član kavačkog klana, Dario Đorđević,

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Ognjen Nestorović

24/02/2024 > 16:52

podeli vest:

KO STOJI IZA BRUTALNE LIKVIDACIJE SRBINA U BEČU?! I KUM MAFIJE harao Austrijom, pa završio u zatvoru!
Foto: Shutterstock


Srpski kriminalci i ljudi sa prostora bivše Jugoslavije već dugo naseljavaju austrijske gradove odlazeći za boljim životom, međutim glavni grad Austrije postao je središte kriminalnih organizacija gde vladaju upravo mafijaški klanovi sa Balkana.

Pored surovog zločina u Beču kada je policija u sredu zatekla stravični prizor leša muškarca, austrijska policija već godinama istražuje balkansko podzemlje, a pored trgovine drogom istraga obuhvata upravo i ovakve slučajeve, naručena ubistva, odsecanje udova, prstiju i zverska mučenja.

Foto: Shutterstock

 

Za posebno brutalnog važio je navodno visokopozicionirani član kavačkog klana, Dario Đorđević, poznatiji pod nadimkom Dekster, koji je pao u ruke austrijske policije i kasnije je osuđen na 11 godina zatvora.

Dekster je važio za bliskog saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojima se u Beogradu sudi za sedam ubistva, da bi u jednom momentu nestao, sve dok nije pronađen upravo u Austriji kada je uhapšen u junu 2021. zajedno sa još 80 osoba.

Đorđević je optužen da je 2020. i 2021. organizovao prodaju 500 kilograma heroina i kokaina velike čistoće u prestonici Austrije, a stizala je iz Holandije.

Pravosuđe Austrije označilo ga je kao "kuma mafije", Dekster je ovde imao vodeću ulogu, a kriminalna grupa koja je pod njegovim vođstvom delovala u Austriji koristila je Skaj i Anom aplikaciju za komunikaciju, preko koje nisu razgovarali već su slali slike, video i audio-poruke.

Foto: Shutterstock

 

- I Dekster i Belivukov klan radili su pod okriljem, kako se sumnja, kavačkog klana. Ono što je austrijsku policiju asociralo upravo na ovu grupu jeste način na koji je ubistvo izvršeno. Naime, kako se navodi u optužnici protiv Belivukovog klana, sve žrtve su posle smrti isečene na delove i samlevene u mašini - kaže izvor i dodaje:

- Veruje se da je i u slučaju iz Beča postojala namera da se leš raskomada i da se telo uništi. U stanu je pronađena kompletna oprema za komadanje, ali i hemikalije za čišćenje. Međutim, očigledno je da se među egzekutorima nešto dogodilo, pa su odustali od te svoje namere.

Bivši obaveštajac, Božidar Spasić, objasnio je zašto balkanska mafija, pored daleke Latinske Amerike, najčešće ostaje u Evropi, gde će se baviti distribucijom droge.

Foto: Shutterstock

 

- Balkanska mafija se razbežala, jedan deo je otišao u Latinsku Ameriku, a drugi deo je ostao u blizini granica, jer tu je njihova teritorija, tu se najsigurnije osećaju, komunikacija je mnogo komotnija, stoga najveća koncetracija balkanskog podzemlja nalazi se upravo na području Beča. Mnogo je kriminalaca, ali ima mnogo i droge, tako da će ovakvih obračuna biti sve više - zaključio je Spasić.

Ostavite komentar