Vesti > Hronika

Sud doneo odluku: ISKLJUČENA JAVNOST sa suđenja KOSTINIM RODITELJIMA, samo oni MOGU DA PRISUSTVUJU

Po prvi put u skorijoj istoriji nekom sudjenju prisustvuje glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

29/01/2024 > 12:10

podeli vest:

Sud doneo odluku: ISKLJUČENA JAVNOST sa suđenja KOSTINIM RODITELJIMA, samo oni MOGU DA PRISUSTVUJU
Foto: ATA Images


Viši sud u Beogradu odlučio je danas da isključi javnost sa sudjenja roditeljima 13-godišnjeg dečaka koji je 3. maja u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devet učenika, kao i čuvara u toj školi i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije. 

Sud je usvojio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da javnost isključi sa sudjenja radi zaštite prava i interesa svih maloletnih oštećenih u ovom postupku.

Tužilaštvo je prilikom predlaganja da se javnost isključi vodilo računa šta je pretežniji interes - da li preteže interes javnosti da zna, ili interes zaštite maloletnih lica u ovom krivičnom postupku.

Zbog osetljivosti ovog postupka, tužilaštvo smatra da je pretežniji interes zaštite maloletnika.

Sud je predlog tužilaštva usvojio i pored protivljenja odbrane optuženih i pojedinih punomoćnika oštećenih, koji su tražili da javnost prisustvuje ovom sudjenju.

Porodice oštećenih će moći da prisustvuju sudjenju, za razliku od novinara ili drugih gradjana.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Glavni javni tužilac Nenad Stefanović

Pored roditelja dečaka koji je izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" Vladimira i Miljane Kecmanović na optuženičkoj klupi u ovom postupku nalaze se i vlasnik i instruktor streljačkog kluba, u kojem je dete obučavano da puca, Ratko Ivanović i Nemanja Marinković.

Sa druge strane, po prvi put u skorijoj istoriji nekom sudjenju prisustvuje glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, pored dva postupajuća javna tužioca Nikole Uskokovića i Ivana Jevtića.
 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar