Vesti > Hronika

ZASTRAŠUJUĆE, sve je uništeno! Pogledajte kako izgleda UNUTRAŠNJOST BOLNICE na Zlatiboru nakon stravičnog POŽARA (FOTO)

Preko 50 vatrogasaca učestvovalo je u lokalizaciji velikog požara

Izvor: K1info/RINA

Autor: Kristina Jokić

27/01/2024 > 18:20

podeli vest:

ZASTRAŠUJUĆE, sve je uništeno! Pogledajte kako izgleda UNUTRAŠNJOST BOLNICE na Zlatiboru nakon stravičnog POŽARA (FOTO)
Foto: RINA


Veliki požar u specijalnoj bolnici Čigota na Zlatiboru izbio je noćas oko ponoći. Nakon požara sablasne slike stižu iz unutrašnjosti ovog objekta. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali na svu sreću nije bilo nastradalih lica jer su svi pacijenti i osoblje na vreme evakuisani.

- Zlatibor poslednjih 30 godina vezuju se za Čigotu. Ovo je za nas velika šteta i nadam se da ćemo uz pomoć svih nadležnih republičkih i lokalnih institucija uspeti vrlo brzo da ga vratimo tamo gde je bio i pre požara - rekao je za RINU Milan Stamatović predsednik opštine Čajetina.

Inače, Specijalna bolnica Čigota se bavi prevencijom, lečenjem i rehabilitacijom oboljenja štitaste žlezde, prevencijom i lečenjem bolesti metabolizma, posebno gojaznosti, dijagnostikom, lečenjem i rehabilitacijom povreda loko-motornog sistema kao i drugih oboljenja. U cilju je da se sanacija štete učini što pre, kako bi se Čigota vratila svom normalnom radu, dodao je Stamatović.

Preko 50 vatrogasaca učestvovalo je u lokalizaciji velikog požara koji je izbio oko ponoći, a borba je trajala do ranih jutarnjih sati. Vatra je izbila na krovnoj konstrukciji i zahvatila čitav poslednji sprat koji je bio u plamenu. 

Ostavite komentar