Vesti > Hronika

Potvrđena optužnica protiv roditelja DEČAKA UBICE iz Ribnikara: Otac bi mogao da dobije kaznu ZATVORA od 12 godina

Podsetimo, optužnicom koju je ranije rešenjem potvrdio Viši sud, ocu dečaka na teret je stavljeno teško delo protiv opšte sigurnosti

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: K1info

27/12/2023 > 13:51 >> 14:47

podeli vest:

Potvrđena optužnica protiv roditelja DEČAKA UBICE iz Ribnikara: Otac bi mogao da dobije kaznu ZATVORA od 12 godina
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/screenshot


Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Višeg javnog tužilastva u Beogradu podignutu protiv oca i majke dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio jezivi masakr u kom je ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja.

Podsetimo, optužnicom koju je ranije rešenjem potvrdio i Viši sud u Beogradu, ocu dečaka na teret je stavljeno teško delo protiv opšte sigurnosti, majci nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, dok se vlasnik i instruktor u streljani u kojoj je maloletni ubica sa ocem vežbao gađanje na teret stavlja davanje lažnog iskaza.

Kako Kurir nezvanično saznaje, žalbu na optužnicu Apelacionom sudu podneo je samo advokat jednog od optuženih za davanje lažnog iskaza, ali je ovaj sud odbio kao neosnovanu.


Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Ocu Koste K. preti kazna zatvora od 12 godina 

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti  za krivično delo teška dela protiv opšte bezbednosti, odnosno da je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom, prenosi Tanjug.

Sud bi trebalo uskoro da zakaže početak suđenja.

 



 

Ostavite komentar