Vesti > Hronika

OČEVICI SUDARA ISTRAUMIRANI - slutilo je na ZLO! Vatrogasci IZVLAČILI PUTNIKE iz UGLJENISANIH vozila u Šapcu

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginulo je dvoje, a povređeno troje ljudi

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

18/12/2023 > 12:15

podeli vest:

OČEVICI SUDARA ISTRAUMIRANI - slutilo je na ZLO! Vatrogasci IZVLAČILI PUTNIKE iz UGLJENISANIH vozila u Šapcu
Foto: Pexels.com


Muškarci B. U. (68) iz Šapca i M. P. (41) iz okoline Šapca poginuli su juče u teškoj saobraćajnoj nesreći kada se automobil "reno" prilikom preticanja autobusa direktno sudario sa "sitroenom" gde su povređena tri putnika.

Nesreća se dogodila juče oko 18.45 sati na mestu Tabanovići kod Šapca.

- Sumnja se da je do nesreće došlo usled nepažnje vozača "renoa" koji je na tom delu puta počeo da pretiče autobus koji je bio ispred njega. U tom manevru očigledno nije uspeo dobro da proceni da li može bezbedno da pretekne autobus u kom su bili putnici - kaže izvor iz istrage.

Kako je dodao, direktni sudar dogodio se u trenutku.

- Sve se dogodilo u sekundi i došlo je do stravičnog direktnog sudara. Od siline udarca automobili su se zapalili.

Kako dalje govori , povređeni su potom transportovani u lokalnu šabačku bolnicu.

- Delovi automobila počeli su da lete svuda po kolovozu, a potom su sevnule varnice i došlo je do velikog požara. Autobus je tom prilikom takođe, zahvaćen požarom, ali pričinjena mu je samo materijalna šteta - navodi izvor.

Foto: Shutterstock

 

Vatrogasci izvlačili ljude iz ugljenisanih vozila.

- Ubrzo je požar lokalizovan, a vatrogasci su morali da izvlače putnike iz smskanih i ugljenisanih vozila. Ekipa Hitne pomoći samo je mogla da konstatuje smrt dvojice vozača "renoa" i "sitroena", dok je suvozač "sitroena" B. U. (45) tom prilikom zadobio teške telesne povrede, dok su N. U. (63) i M. N. (35) prošli sa lakšim telesnim povredama.

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove stravične saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom. Očevidci jučerašnje nesreće kažu za Kurir da je scena udesa bila jeziva.

- Bio sam u koloni u kojoj je "reno" preticao autobus, nažalost to mu nije bilo jedino preticanje juče, jer je i mene pretekao, slutilo je na zlo. Brzo je vozio... Nažalost, taj deo puta je ravan i često dolazi do preticanja, ali verujte, nije uvek tako bezbedan - kaže sagovornik.

Očevici su naglasili da su prvo pomislili na najgore, da su svi izgoreli u strašnoj eksploziji automobila.

- Taj ravan put iako ga mi poznajemo, možda da nas prevari u proceni, što se verovatno dogodilo i vozaču "renoa". Sve se dogodilo u trenutku i videli smo vatru, mislili smo da su svi izgoreli kad je puklo...

Kako je dalje naveo očevidac, ubrzo se stvorila kolona, ita deonica puta je bila neko vreme zatvorena.

- Nismo znali kako da pomognemo ljudima, sve je gorelo, ali brzo se lokalizovala vatra i vatrogasci su ih izvlačili - kaže sagovornik i dodaje da će ovu nesreću dugo pamtiti.

Ostavite komentar