Vesti > Hronika

OVO JE SVEŠTENIK koji je POGINUO u sudaru kod Kragujevca: Stradao je na VELIKI PRAZNIK, a tragediju je NASLUTIO?

Pre stravičnog lančanog sudara sveštenik je govorio o životu posle smrti

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

28/11/2023 > 10:52

podeli vest:

OVO JE SVEŠTENIK koji je POGINUO u sudaru kod Kragujevca: Stradao je na VELIKI PRAZNIK, a tragediju je NASLUTIO?
Foto: Fecebook Printscreen


Mladi sveštenik poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 18.50 sati u mestu Botunje, na državnom putu od Batočine prema Kragujevcu. Lančani sudar lišio je života sveštenika Braničevske eparhije Nemanju Veličkovića (33) i meštane okovao velikom tugom.

Sveštenik je poginuo na praznik Sv. Jovana Zlatoustog, koji je i velika slava u njegovom kraju, ali vernici su pomenuli još jedan detalj koji nije zanemarljiv. Naime, kako su rekli, on je predvideo svoju smrt.

Foto: Fecebook Printscreen

 

O Nemanji svi su imali samo reči hvale, a komšije kažu da je njegovom pogibijom celo selo zavijeno u crno.

- Naš Nemanja bio je divan sveštenik, suprug i otac. Ovo je velika tuga za naše Viteževo. Tako mlad čovek da ode, tuga. Selo nam je zavijeno u crno. Mnogo se trudio oko crkve, okupljao je narod. Mi još ne možemo da poverujemo da ga više nikad nećemo videti - rekla je jedna žena za Kurir.

- Rodom je iz okoline Smedereva. Završio je bogosloviju, posle i Bogoslovski fakultet. Popadija je u bolnici, a i ranije je imala problema sa zdravljem - rekla je utučena komšinica.

Ono što je šokiralo parohijane pokojnog Nemanje je da je na svom Fejsbuku samo dan pre tragedije objavio članak pod naslovom: “Šta se dešava posle smrti?”

- Kao da je naslutio tragediju ovim statusom. Tuga - rekla je komšinica Veličkovićevih.

Nemanja je, da podsetimo, bio za volanom jednog od automobila koji su učestvovali u lančanom sudaru, i poginuo je na licu mesta.

Ostavite komentar