Vesti > Hronika

OGLASIO SE DEŽURNI LEKAR NAKON SUDARA VOZOVA: Više od 50 putnika je POVREĐENO, evo u kakvom su stanju

Pet osoba je teže povređeno, ostali su lakše povređeni

Izvor: K1info/telegraf.rs

18/11/2023 > 08:32

podeli vest:

OGLASIO SE DEŽURNI LEKAR NAKON SUDARA VOZOVA: Više od 50 putnika je POVREĐENO, evo u kakvom su stanju
Foto: Nove Apatinske Novine


Dežurni lekar Dejan Mićanović, načelnik službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Odžaci rekao za SOinfo.org portal da je šest teže povređenih osoba u sudaru putničkog i teretnog voza između Ratkova i Lalića, transportovani ka bolnicama u Novom Sadu, Somboru i Subotici.

Doktor Mićanović je izjavio da je hitna služba u Odžacima zbrinula pedesetak povređenih, koji su dalje u zavisnosti od stepena povreda usmeravani ka bolničkim centrima. Prema njegovim rečima, jedno lice je zbog teških povreda glave transportovano u urgentni centar KCV u Novom Sadu, dok su tri teže povređene osobe, van životne opasnosti, prebačene u OB Dr Radivoj Simonović u Somboru. Mašinovođa i kondukter upućeni su na dalje lečenje u subotičku Opštu bolnicu. 

Kako je naveo dr Dejan Mićanović, kod povređenih u sudaru vozova su uglavnom konstatovana nagnječenja gornjih i donjih ekstremiteta, odnosno grudnog koša.

Odžačka hitna medicinska služba je na mesto nesreće uputila ekipe u tri vozila, kojima su se pridružila i dva saniteta Doma zdravlja, za dopremanje lakše povređenih. Pomoć su u transportu, rekao je doktor Mićalović, pružili pojedini meštani i rođaci putnika, On se zahvalio somborskoj hitnoj službi koja je odžačkoj zdravstvenoj ustanovi na raspolaganje stavila dva vozila hitne pomoći.

Ostavite komentar