Vesti > Hronika

Podignuta OPTUŽNICA protiv UBICE IZ MLADENOVCA, njegovog oca, UJAKA I BRATA

On je osumnjičen da je 4.maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 ljudi

Izvor: K1info/Tanjug

18/10/2023 > 10:43

podeli vest:

Podignuta OPTUŽNICA protiv UBICE IZ MLADENOVCA, njegovog oca, UJAKA I BRATA
Foto: Tanjug/screenshot/instagram


Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Uroša B., kojom mu je na teret stavljeno da je 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, ranio 12 ljudi i pokušao da ubije još 20.

Pored Uroša B. na optužnici se nalaze i njegov otac Radiša B., ujak Goran G. i brat od ujaka Boris G. iz Kragujevca, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Uroš B. optužnicom se tereti za krivična dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Kako navode postoji opravdana sumnja da je Uroš B. 4. maja poneo sa sobom automatsku pušku "Zastava", pištolj, dve ručne bombe i jednu kumulativnu ručnu bombu.

Optužnica protiv oca, ujaka i brata

Istragom je utvrđeno da je Uroš B. u kući u kojoj je živeo, neovlašćeno držao veću količinu oružja, delova za oružje i municiju.

Njegovom ocu Radiši B. se stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti. Istragom je utvrđeno da je Radiša B. u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu oružja, municije i ekplozivnih materija, odnosno jedan pištolj, jedan revolver, 241 komad municije.

Pored toga njemu je na teret stavljeno da je neovlašćeno nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, odnsono automatsku pušku i ostalo, a koju je držao neobezbeđeno u selu Šepšin na tavanu kuće. Na taj način je Radiša B. omogućio svom sinu da dođe u posed ovog oružja, vežbajući pucanje iz automatske puške i pištolja u džak peska, a koju je koristio 4. maja.

Goran G. i Boris G. optuženi su za krivično delo nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući držali veću količinu oružja, municije i ekplozivnih sredstava. Optužnica je predata Višem sudu u Smederevu na odluku o potvrđivanju sa predlogom da se optuženima produži pritvor.

S obzirom da Uroš B. u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu, njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već je najveća moguća kazna 20 godina, što je tužilaštvo predložilo u optužnici.

Tužilaštvo je predložilo i da se njegov otac osudi na kaznu zatvora od 20 godina, dok je za Gorana G. i Borisa G. predložena kazna zatvora od po šest godina.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar