Vesti > Hronika

Saslušan osumnjičeni koji je PUCAO IZ PUŠKE u Grockoj: Branio se ćutanjem

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da osumnjičenom odredi pritvor

Izvor: K1info/Tanjug

14/10/2023 > 15:49

podeli vest:

Saslušan osumnjičeni koji je PUCAO IZ PUŠKE u Grockoj: Branio se ćutanjem
Foto: Pexels.com


Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor Dragoljubu R. (36) zbog sumnje da je nakon svađe sa suprugom, u Grockoj ispred jednog ugostiteljskog objekta u prisustvu više građana, pucao iz lovačke puške za čije nabavljanje i držanje nije imao odobrenje nadležnog organa, a potom puškom oštetio dva automobila.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saopšteno je da se osumnjičeni na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu. Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju se navodi da se sumnja da je Dragoljub R. 11. oktobra oko 20 časova u Grockoj ispred jednog ugostiteljskog objekta, nakon svađe sa suprugom, u prisustvu više građana, iz lovačke puške ispalio nekoliko hitaca u pravcu ugostiteljskog objekta. Tom prilikom oštećen je saobraćajni znak postavljen ispred pešačkog prelaza, kao i fasada na ugostiteljskom objektu.

Potom je puškom udarao i oštetio dva parkirana motorna vozila, te se udaljio sa lica mesta, ali je ubrzo pronađen i uhapšen.

Ostavite komentar