Vesti > Hronika

OPOMENA za ADVOKATA Mike ALEKSIĆA: Pauza da se smire strasti na SUĐENJU

Okrivljeni je u sud stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine

Izvor: K1info/Tanjug

19/09/2023 > 12:34 >> 12:40

podeli vest:

OPOMENA za ADVOKATA Mike ALEKSIĆA: Pauza da se smire strasti na SUĐENJU
Foto: ATA Images


U Višem sudu u Beogradu određena je pauza na suđenju vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću povodom optužbi za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Pauza je određena, jer je posle više opomena sudije, branilac Zoran Jakovljević nastavio da se raspravlja sa sudijom. 

Danas svedoči glumica Milena Radulović koja je odgovarajući na pitanja odbrane rekla da je Aleksića odlučila da prijavi kako se devojkama više ne bi dešavalo ono što se njoj desilo. 

Rekla je i da ima mnogo više žrtava Aleksića, ali se njihova imena nisu našla na optužnici, jer kako je objasnila one nisu htele da  iznova prolaze kroz te traume.

Pričajući o seksualnom uznemiravanju, navela je da se ponekad dešavalo na svakom času glume, a ponekad po dva časa nije bilo ništa, kada je ona planirala da ga pita zašto joj to radi. 

Radulović je odgovarajući na pitanja branioca rekla da je odlučila Aleksića da prijavi baš u januaru, jer su se napadi uglavnom događali tokom drugog polugodišta, kada su se devojke spremale za prijemni.

Foto: ATA Images

 

Tokom zanemiravanja ona je, kako tvrdi, Aleksiću govorila i molila ga da prestane. 

Posle pauze nastaviće se ispitivanje Radulovićeve.

Okrivljeni je u sud stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021.godine  i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor. 
 

Ostavite komentar