Vesti > Hronika

BALKANSKI KARTEL ostao bez 2,3 TONE KOKAINA: ŠPANSKA policija zadala težak UDARAC dilerima

Krijumčari su dopremali drogu u Španiju u brodovima za prevoz kontejnera, posle čega bi je pretovarivali u manje brodove

Izvor: K1info/Tanjug

16/09/2023 > 21:59

podeli vest:

BALKANSKI KARTEL ostao bez 2,3 TONE KOKAINA: ŠPANSKA policija zadala težak UDARAC dilerima
Foto: Printscreen/Tviter Policija Španije


Španska policija, u saradnji sa američkom Agencijom za borbu protiv narkotika (DEA), zaplenila je 2.300 kilograma kokaina skrivenih u ribarskom brodu nedaleko od grada Viga na severozapadu zemlje i uhapsila pet osoba, saopštila je španska policija, navodeći da je droga pripadala ''Balkanskom kartelu''.

Policija je saopštila da je presrela ribarski brod na oko 40 nautičkih milja udaljenosti od luke Vigo i na njemu uhapsila četvoro osoba, dok je peta osoba, koja je pratila teret pobegla u Madrid, gde je kasnije uhapšena.

U okviru iste akcije, policija je upala u dva stana u Korunji, gde je zaplenila luksuzni automobil, i oko 200.000 evra.

Foto: TWITTER/PRINTSCREEN/@POLICIA

 

Do akcije policije i DEA došlo je 11. septembra, posle istrage u kojoj je utvrđeno da ''Balkanski kartel'' namerava da koristi španske luke kao tačku tranzita za kokain iz Južne Amerike, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu španske policije.

U saopštenju se navod da su krijumčari dopremali drogu u Španiju u brodovima za prevoz kontejnera, posle čega bi je pretovarivali u manje brodove.


 

Ostavite komentar