Vesti > Hronika

Uhapšeno 6 u PORESKOJ UPRAVI u Zemunu i Voždovcu - oštetili budžet za 112 MILIONA

Akcija hapšenja poreskih inspektora koji su omogućili poreske prevare

Izvor: K1info/Tanjug

11/09/2023 > 09:15 >> 11:32

podeli vest:

Uhapšeno 6 u PORESKOJ UPRAVI u Zemunu i Voždovcu - oštetili budžet za 112 MILIONA
Foto: Shutterstock


Današnja akcija hapšenja poreskih inspektora tiče se proširenja dve ranije pokrenute istrage pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Viseg javnog tužilaštva u Beogradu protiv osumnjičenih za poreske prevare u vezi sa porezom na dodatu vrednost i pranje novca, saznaje Tanjug.

Po nalogu tog tužilaštva uhapšeni su državni službenici, poreski inspektori iz filijale Zemun i Voždovac, koji su osumnjičenima zloupotrebom službenog položaja omogućili izvršenje krivičnih dela.

U pitanju je proširenje istrage protiv Aleksandra O. i članova njegove grupe koja je uhapšena krajem avgusta zbog sumnje da su oštetili budžet za 350 miliona dinara.

Druga istraga, prema saznanjima Tanjuga, pokrenuta je krajem marta protiv grupe od  25 osumnjičenih na čelu sa Slavišom P. zbog sumnje da su oštetili budžet Republike Srbije za više od 246 miliona dinara.  

U sklopu današnje akcije uhapšen je i načelnik odeljenja poreske kontrole fIlijale Zemun  A. P.

U akciji beogradske policije jutros je uhapšeno šest osoba zaposlenih u filijalama Zemun i Voždovac Poreske uprave koji su osumnjičeni za više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, saznaje Tanjug.

Uhapšeni su Lj.Š. (1959), D.S. (1975), A.B. (1972), T.V. (1959), A.P. (1965) i D.S.(1965), osumnjičeni da su oštetili budžet za oko 112 miliona dinara.

Policija je sprovela akciju po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Ministarstva finansija.

Ostavite komentar