Vesti > Hronika

Srbija REAGUJE na kukavičko PONAŠANJE Kurtijeve policije: Nažalost, NEMA MIRA dok nas MALTRETIRAJU zbog majica

Predsednik Saveta za strateške politike Dragan Šutanovac ocenio je da je maltretiranje Vučićevog sina "klasična zloupotreba sile"

Izvor: K1info/Tanjug

29/06/2023 > 16:22

podeli vest:

Srbija REAGUJE na kukavičko PONAŠANJE Kurtijeve policije: Nažalost, NEMA MIRA dok nas MALTRETIRAJU zbog majica
Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav


Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo, pošto su policajci Aljbina Kurtija pokušali da ga nateraju da presvuče majicu sa porukom koja im se nije dopadala, pokazao da Srbin, kada kaže da "predaja nije opcija", tako i misli.

- Kurti, koji je u prisustvu predsednika Vučića manji od makovog zrna, junači se tako što na Vidovdan šalje svoje falangiste na predsednikovog sina da u njega uperuju duge cevi! Koliko je Kurtijeva provokacija bila kukavička, toliko je Danilov odgovor bio dostojanstven i junački - napisao je Petković na Twitteru, a povodom toga što je tzv. Kosovska policija zaustavila i pretresala vozilo u kome je bio Danilo Vučić i pokušala da ga natera da skine majcu sa natpisom "Predaja nije opcija".

Tim povodom oglasio se i Pokret socijalista istakavši da je Danilo Vučić pokazao hrabrost i dostojanstvo, a premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti koliko je "mali i bedan".

U saopštenju te stranke se navodi i da ne očekuju reakciju međunarodne zajednice, a posebno ne da osude Kurtija i njegove "batinaše" koji su, navodi se, moćni i silni samo onda kada kidišu na srpsku decu.

- Aljbin Kurti je ludak i kukavica koja napada i lovi srpsku decu po KiM. Tako je juče Aljbin Kurti maltretirao i sina predsednika Vučića, Danila, koji je veliki srpski praznik Vidovdan proveo sa Srbima na Kosovu i Metohiji - navedi PS u saopštenju i ističe da Kurti nije uspeo da ponizi Danila Vučića, baš kao što ne može da unizi ni Srbiju. 

- Kurti se ponaša kao miš kada razgovara sa Aleksandrom Vučićem, a juče smo imali priliku da vidimo da se ponaša kao bedni miš i prema deci Aleksandra Vučića - navodi se u saopštenju.

Predsednik Saveta za strateške politike i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je da je maltretiranje Vučićevog sina "klasična zloupotreba sile".

"Nationalist T-shirt ne može da bude razlog za zaustavljanje i zadržavanje bilo kog građanina! Od deeskalacije nema ništa, nažalost", napisao je on na Twitteru.
 

Ostavite komentar