Vesti > Hronika

SLAĐANU TRAJKOVIĆU prištinske vlasti PRODUŽILE PRITVOR za još dva meseca

Tužiteljka grubo krši zakon i ukida pravo na odbranu,zbog čega ćemo se žaliti i tražiti njeno izuzeće, ističe njegov advokat

Izvor: K1info/Tanjug

15/05/2023 > 14:27

podeli vest:

SLAĐANU TRAJKOVIĆU prištinske vlasti PRODUŽILE PRITVOR za još dva meseca
Foto: PrintScreen/Kosovo Online


Bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću, koga privremene prištinske institucije terete za navodni ratni zločin, produžen je pritvor za još dva meseca, povrdio je Trajkovićev advokat Dejan Vasić.

- Šesti je mesec kako je Slađan pritvoren, a da ja kao njegov branilac nisam pozivan da učestvujem u istražnim radnjama. Tužiteljka saslušava svedoke bez da mog branjenika i mene pozove da istima prisustvujemo. Time se grubo i teško krše odredbe zakona i jednostrano ukida pravo na odbranu - rekao je Vasić.

Ističe da je na ovaj problem i mnoge druge nezakonitisti ukazivao Osnovnom, Apelacionom i Vrhovnom sudu, kao i da se niko, kako kaže, nijednom nije udostojio da na ove navode odgovori.

- Rešenja koja sudovi donose imaju jedna te ista obrazloženja, do te mere da sam kao branilac onemogućen da na bilo koji način ostvarim najelementarnija prava na odbranu - dodao je Vasić.

Vasić će se sutra obratiti Ustavnom sudu Kosova sa žalbom na ove povrede zakona, a zatražiće i izuzeće postupajuće tužiteljke.

Trajkovićeva supruga upozorava da je zdrastveno stanje njenog supruga i dalje ugroženo.

- Pritvor mu je produžen do 15. jula, a on se loše oseća. I dalje je u teškom zdrastvenom stanju, bez tableta i ne privijaju mu rane na nogama - rekla je Tanjugu njegova supruga Suzana Trajković.

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice, a prištinske vlasti terete za navodni ratni zločin počinjen u Vučitrnu 1999. godine. On je zajedno sa svim Srbima na severu Kosova i Metohije napustio službu Kosovske policije novembra meseca prošle godine.

 

 

 

Ostavite komentar