Vesti > Hronika

Kolika KAZNA čeka UBICU IZ MLADENOVCA? Iz jednog razloga NE MOŽE DA DOBIJE DOŽIVOTNU

Advokat Veljko Delibašić objasnio koliku maksimalnu kaznu može da dobije mladić koji je noćas napravio krvavi pir

Izvor: K1info/Tanjug

05/05/2023 > 10:25

podeli vest:

Kolika KAZNA čeka UBICU IZ MLADENOVCA? Iz jednog razloga NE MOŽE DA DOBIJE DOŽIVOTNU
Foto: Tanjug/MUP RS


Urošem B. (21), koji se sumnjiči za sinoćnje masovno ubistvo u selima kod Mladenovca, tek 11. oktobra puni 21 godinu, što znači da ne može da bude osuđen na doživotnu robiju. 

Ovo propisuje slovo zakona, a advokat Veljko Delibašić za Tanjug je objasnio koliku maksimalnu kaznu može da dobije mladić koji je napravio krvavi pir.

-  Po Krivičnom zakoniku Srbije Uroš B. koji se sumnjiči da je ubio osam ljudi, ukoliko nema navršenu 21 godinu ne može da bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora, odnosno najstrožu kaznu zatvora. Za njega će maksimalna kazna, ukoliko nije napunio 21 godinu, biti 20 godina - rekao je za Tanjug advokat Veljko Delibašić. 

Podsetimo, Uroš B. je sinoć kako se  sumnja u Mladenovcu ubio osam i ranio 13 ljudi, a uhapšen je jutros u okolini Kragujevca. 

On je pucao na tri lokacije - u selu Dubona, Malo Orašje i Šepšin i pucao iz automatskog oružja ubijajući nedužne ljude.

Tada je ubio 8 ljudi, 14 ranio, a 7 ih je u kritičnom stanju. Ranjeni koji su dovezeni u Urgentni u stabilnom su stanju posle ukazane lekarske pomoći.

 


 

 

Ostavite komentar