Vesti > Hronika

Ponavlja se suđenje za ČETVOROSTRUKO UBISTVO u Jabukovcu: Davoru PERNIĆU i Maji BAĐIKIĆ produžen pritvor

Prvobitno izrečene kazne iznosile su 40, odnosno 36 godina

Izvor: K1info/novosti.rs

13/02/2023 > 16:52

podeli vest:

Ponavlja se suđenje za ČETVOROSTRUKO UBISTVO u Jabukovcu: Davoru PERNIĆU i Maji BAĐIKIĆ produžen pritvor
Foto: Pixabay.com


Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu za teško ubistvo Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), avgusta 2019. u Jabukovcu kod Negotina.

Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu Višeg suda u Zaječaru od prošlog 20. aprila protiv Davora Pernića (38) iz Jabukovca i Maje Bađikić (29) iz Dupljana zbog četvorostrukog ubistva u Jabukovcu avgusta 2019.

"Presuda je ukinuta zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog  stanja u odnosu na optuženu M.B. a kako se radi o saizvršilaštvu, po privilegiji združivanja, presuda je ukinuta  i u odnosu na optuženog D. P.", navodi se u saopštenju Apelacionog suda u Nišu.

Istim rešenjem Maji Bađikić, osuđenoj prvobitno na 40 godina zatvora, i Davoru Perniću, osuđenom na 36 godina zatvora, produžen je pritvor do ponovne odluke prvostepenog suda.

"Rešenjem Apelacionog suda u Nišu ukinuta je presuda Višeg suda u Zaječaru protiv optuženih Davora Pernića i Maje Bađikić zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje pred potpuno izmenjenim većem", dodaje se u saopštenju.

U Raju Kazimirovića i njegove najbliže pucano je sa ukupno 10 metaka, iz dva oružja, "škorpiona" i poluautomatske malokalibarske puške, koja su kasnije pronađena zakopana na imanju Pernićevog oca. Samo u telu nesrećnog domaćina pronađeno je pet metaka, različitog kalibra, što je od početka izazvalo sumnju da su zločin izvršile dve osobe.

Davor Pernić označen je ukinutom presudom krivim za teško ubistvo Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), ali i za nelegalno držanje čitavog arsenala oružja koje je pronađeno zakopano na imanju njegovog oca u zaseoka Pojana Lungu u Jabukovcu, kao i zbog nanošenja lakših telesnih ozleda muškarcu sa kojim je navodno Maja bila u vezi i za to dobio 36 godina zatvora.

Maja Bađikić je prvobitno dobila maksimalnu kaznu zbog saučesništva u ovom zločinu ali i zbog nelegalnog držanja oružja. Ova mlada žena iz Dupljana, udata u Jabukovcu uporno je u istrazi, ali i na suđenju tvrdila da nije umešana u zločin, navodeći da je u vreme ubistva, prvobitno datiranog na 7. avgust 2019, pa na period od 7. do 9. avgusta, boravila na slavi kod svojih roditelja u Dupljanu. Priznala je vezu sa Pernićem, tvrdeći da ju je na nju ovaj muškarac pretnjama prinudio.

Pernić je prvobitno priznao delo i kao motiv naveo želju da pomogne svojoj ljubavnici obezbedi novac jer je navodno bila teško bolesna i morala je da ide na transplantaciju materice. Tek je kasnije kao svog saučesnika označio Maju, koju sa zločinom povezuju opušci cigareta pronađeni skoro pola godine nakon ubistva i njegov iskaz.

Suđenje za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu vraća se na početak, pa će biti održano u Višem sudu u Zaječaru, a termin još nije zakazan.

 

Ostavite komentar