Vesti > Hronika

Pored nestalog BUGARSKOG TURISTE, na planini pronađeno i TELO SRBINA: Pokušao da pomogne, pa NASTRADAO?

Spasioci su nedelju dana pokušavali da pronađu nestalog Bugarina, a onda je dron snimio dva tela

Izvor: K1info/Tanjug

03/01/2023 > 14:20

podeli vest:

Pored nestalog BUGARSKOG TURISTE, na planini pronađeno i TELO SRBINA: Pokušao da pomogne, pa NASTRADAO?
Foto: Unsplash.com


Državljanin Srbije (55) pronađen je mrtav na planini Pirin na jugozapadu Bugarske, saopštila je danas uprava policije u Blagoevgradu.

Bugarska agencija BTA navodi da je telo srpskog državljanina pronađeno dok su spasioci tragali za 69-ogodišnjim državljaninom Bugarske u blizini vrha Vihren. 

Operacija potrage i spasavanja započela je 28. decembra nakon dojave o nestanku bugarskog turiste Plamena Hristova u blizini vrha Vihren, kojeg su spasioci pokušavali da pronađu oko nedelju dana. Telo turiste pronađeno je uz pomoć drona, a pored njega spasioci su pronašli i telo muškarca, čiji nestanak nije prijavljen.

Tela su sinoć spuštena niz planinu, a policija je danas identifikovala drugo telo kao 55-ogodišnjeg državljanina Srbija. 
Pokrenut je pretkrivični postupak. 

U Planinarskom klubu “Ljukten” iz Trstenika, čiji je D.G. bio dugogodišnji član zanemeli su od vesti.

- Nismo mogli da verujemo šta smo čuli, Dragan je bio sa nama od malih nogu, sjajan čovek, planinar, ultramaratonac, proputovao je svet. Nemamo više informacija osim vesti da se dogodila tragedija... Pirin je planina čiji je Vihren najviši vrh, to je praktično stena - kaže za Novosti predsednik Planinarskog kluba “Ljukten” iz Trstenika. 

D.G. je živeo van Trstenika u zadnje vreme, vodio je uspešnu firmu. Bio je strastveni planinar i ultramaratonac, a posebno se bavio planinskim trčanjem, pišu Novosti, a sagovornici ga opisuju kao izuzetnog čoveka i prijatelja, sportistu. Njegova porodica živi u Austriji, a prema nezvaničnim saznanjima, porodica je obaveštena o događaju i krenuli su put Srbije.

U Bugarskoj mediji o tragediji izveštavaju već danima. Nestanak Plamena Hristova prijavljen je 26.decembra. Ne isključuje se mogućnost da je Trsteničanin u stvari stradao tako što je nesebično hteo da pomogne turIsti u nevolji. ali istraga je u toku.

 

 


 

 

Ostavite komentar