Vesti > Društvo

UČENICI Pete beogradske gimnazije učestvovaće na EVROPSKOJ OLIMPIJADI iz geografije, a sve zahvaljujući KK PARTIZAN

Kako je rekla direktorka Borka Popović učenici su ove i prošle godine osvojili preko 40 nagrada na državnim takmičenjima

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

17/06/2024 > 19:42

podeli vest:

UČENICI Pete beogradske gimnazije učestvovaće na EVROPSKOJ OLIMPIJADI iz geografije, a sve zahvaljujući KK PARTIZAN
Foto: Tanjug printscreen


Učenici Pete beogradske gimnazije Luka Janičić i Denis Šabotić učestvovaće na Evropskoj olimpijadi iz geografije - EGEO 2024, koje je i poslednje takmičenje u ovoj školskoj godini.

Oni će na takmičenje otići zahvaljujući donaciji Košarkaškog kluba Partizan, a kako je rekla direktorka Pete beogradske gimnazije Borka Popović učenici su ove i prošle godine osvojili preko 40 nagrada na državnim takmičenjima.

- Učenici Luka Janičić i Denis Šabotić su osvojili prvo mesto na Republičkom takmičenju iz geografije i kvalifikovali se za Evropsku geografsku olimpijadu koja će se ove godine održati u Srbiji, na Kopaoniku, od 28. juna do 4. jula. Kotizacija za takmičenje je obezbeđena sponzorstvom i to je primer divne saradnje škole i Saveta jer je upravo posredstvom članice Saveta, uspostavljen kontakt sa KK Partizan, koji će obezbediti sredstva za uplatu kotizacije za ova dva učenika, inače i navijača našeg sjajnog kluba - rekla je Popović.

Prema njenim rečima KK Partizan je prepoznao značaj ovakvog gesta i podrške mladim učenicima, budućim naučnicima i reagovao u kratkom roku, uplativši navedenu donaciju, a sve sa ciljem i da se se skrene pažnja javnosti i drugih potencijalnih donatora da je za sva ova takmičenja potrebna podrška šire zajednice.

- Denis Šabotić je maturant koji je svojoj školi i Centru za talente doneo veliki broj odličija i zaslužio podršku u svom poslednjem srednjoškolskom pohodu na osvajanje medalje na Evropskoj geografskoj olimpijadi 2024. I jedan i drugi učenik pohađaju geografsko-istorijsko odeljenje, što školu čini ponosnom - rekla je Popović.

Luka Janičić rekao je da mu takmičenje mnogo znači jer je i u toku osnovne škole ostvarivao pozitivne rezultate na takmičenjima iz geografije.

- Učestvovati na takmičenju kakva je nacionalna geografska olimpijada je jedan veliki lični uspeh ali i uspeh za školu - rekao je za Tanjug Luka Janičić.

Dodaje da je na njega veliki utisak ostavilo kada je čuo da je kotizaciju platio KK Partizan, jer se osim nauke i jezika u svoje slobodno vreme bavi košarkom.
 

Ostavite komentar