Vesti > Društvo

Ministri čestitali Kurban-bajram vernicima islamske veroispovesti: Duh tog praznika da donese solidarnost i zajedništvo

Proslava Bajrama traje četiri dana.

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

16/06/2024 > 12:59

podeli vest:

Ministri čestitali Kurban-bajram vernicima islamske veroispovesti: Duh tog praznika da donese solidarnost i zajedništvo
Foto: Pexels.com


Ministri u Vladi Srbije čestitali su danas Kurban-bajram svim vernicima islamske veroispovesti u Srbiji.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević poručila je u čestitki da je ovaj praznik još jedna prilika da se pokaže zajedništvo u svim multietničkim sredinama u našoj Srbiji.

"Svim vernicima islamske veroispovesti koji obeležavaju Kurban-bajram upućujem iskrene čestitke povodom jednog od najvećih praznika, sa željom da ga provedu u miru i blagostanju sa rodbinom, prijateljima i komšijama", navela je ministarka u čestitki, a saopštilo Ministarstvo.

Ona je ukazala da je ovaj dan značajna prilika da se još jednom iskaže zajedništvo, bliskost i uzajamno poštovanje u multietničkim opštinama i gradovima, na koje smo, kako je istakla, izuzetno ponosni, a sve za dobrobit Srbije.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poželela je vernicima islamske veroispovesti da Kurban-bajram provedu u dobrom zdravlju, uz svoje najbliže, porodicu i prijatelje, kao i da budu ispunjeni osećanjima mira, radosti i sreće.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov poželeo je svim muslimanima u Srbiji da praznik provedu u ljubavi, miru i sveopštem blagostanju, u krugu porodice i prijatelja.

"Neka duh Kurban-bajrama osnaži svakog pojedinca i u domove svih muslimanskih vernika donese smirenost, bratsku solidarnost i istinsko zajedništvo", naveo je Žigmanov u čestitki.

Muslimanski vernici danas proslavljaju prvi dan Kurban bajrama, jednog od dva najveća praznika u islamu. 

Proslava Bajrama traje četiri dana. 

 

Ostavite komentar