Vesti > Društvo

Za sat i po vremena u KCS otkrivene 4 ozbiljne PROMENE na koži! Koje preglede danas možete BESPLATNO obaviti

Veliki broj građana već se nalazi u Univerzitetskom Kliničkom centru Srbije, a interesovanje ne jenjava i u drugim gradovima širom Srbije

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

16/06/2024 > 11:24

podeli vest:

Za sat i po vremena u KCS otkrivene 4 ozbiljne PROMENE na koži! Koje preglede danas možete BESPLATNO obaviti
Foto: Shutterstock


Za sat i po vremena u Urgentnom centru KCS otkrivene su 4 promene na mladežima, koje su suspektne na rak, saznaje Telegraf.rs.

Besplatni preventivni pregledi koje sprovodi Ministarstvo zdravlja nastavlja se danas od 8 do 17 časova, u više od 200 zdravstvenih ustanova širom zemlje.

Veliki broj građana već se nalazi u Univerzitetskom Kliničkom centru Srbije, a interesovanje ne jenjava i u drugim gradovima širom Srbije.

Koje sve preglede možete obaviti danas

Za decu su organizovani preventivni sistematski pregledi u dečijim bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, svi građani danas mogu obaviti dermatološki pregled mladeža, i urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein).

Zbog velikog interesovanja, građani će i ovoga puta moći da bez zakazivanja, u domovima zdravlja, opštim bolnicama, kliničkim i kliničko-bolničkim centrima izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Podsetimo, tokom prethodne akcije, preglede je obavio ukupno 31.131 građanin.

Ostavite komentar