Vesti > Društvo

U nedelju BESPLATNI PREGLEDI u Kliničkom centru Vojvodine! Građani će moći brzo i bez UPUTA da dođu do dijagnoze

Svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

14/06/2024 > 15:15

podeli vest:

U nedelju BESPLATNI PREGLEDI u Kliničkom centru Vojvodine! Građani će moći brzo i bez UPUTA da dođu do dijagnoze
Foto: Freepik.com


Usled velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16. juna nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

Tom prilikom, u periodu od 8 do 17 časova, i u Kliničkom centru Vojvodine biće organizovani preventivni pregledi za sve građane, pa će i oni bez zdravstvenog osiguranja biti u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno sprovedu dermatološki pregled mladeža i urade tumor markere CEA, CEA 19-9 i AFP (alfa feto protein).

Pored toga, građani će i ovog puta moći da izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomemena, provere kompletnu krvnu sliku i nivo šećera u krvi, saopšteno je danas iz Kliničkog centra Vojvodine.

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom izražava zahvalnost svim građanima koji su prethofnih nedelja obavili preglede i poziva sve da preventivne preglede obave i ove nedelje.

Preventivni pregledi će se sprovesti u Specijalističkoj Poliklinici, u zgradi Poliklinike.

KCV i ovim putem poziva sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje, navedeno je u saopštenju.
 

Ostavite komentar