Vesti > Društvo

MAJKA sa SINOM koji ima AUTIZAM kreće peške do manastira Ostrog! Ovo je RAZLOG zbog kojeg su krenuli na put

Prikupljaju sredstva za opremanje objekta koji će funkcionisati kao dnevni boravak za decu i osobe sa autizmom u sastavu Centra za autizam

Izvor: K1info/RINA

Autor: Simona Stanković

07/06/2024 > 12:07

podeli vest:

MAJKA sa SINOM koji ima AUTIZAM kreće peške do manastira Ostrog! Ovo je RAZLOG zbog kojeg su krenuli na put
Foto: RINA


Dušica Jaćimović iz Novog Sada i njen sin Veljko (17) koji ima autizam, kreću u humanitarnu misiju kako bi prikupili sredstva za opremanje objekta koji će funkcionisati kao Dnevni boravak za decu i osobe sa autizmom u sastavu Centra za autizam koji se gradi u Bačkom Gradištu.

Naime, oni će 10. juna krenuti peške iz Novog Sada put manastira Ostrog.

- Želja nam ie da skrenemo pažnju na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju porodice, na nihovu borbu da svojim članovima koji su autistični obezbede normalne uslove za život, ali i da lično damo svoj doprinos i skrenemo pažnju čitavom društvu kako bi osobe sa autizmom postale vidljive i prihvaćene kao ravnopravni članovi - kazala je Dušica za RINU.

Ona je istakla da je njen sin Veljko veoma aktivan i da je šetnja deo njegove svakodnevne rutine, tako da je on za ovaj put fizički potpuno spreman.

- Veljko i ja svakodnevno šetamo, a zbog ove naše odluke, malo smo taj tempo pojačali, u svakom slučaju Veljko je potpuno fizički spreman, a ja imam snagu uma i duha - ističe Dučica.

Prema njenim rečima, plan za ovo humanitarno hodočašće nije striktan, što znači da će pešačene biti prilagođeno uslovima na putu, ali i vremenskim prilikama.

Foto: RINA

 

- Mi se ne takmičimo ni sa kim, plan je da krećemo rano oko pet - šest sati ujutru, jer je Veljko ranoranilac. Ukoliko bude velikih vrućina tokom dana, odmaraćemo do predvečerja, kada planiramo da nastavimo. Neki naš plan je da dnevno prepešačimo oko 20 kilometara i ako budemo isli tim tempom, trebalo bi da na Ostrog stignemo za oko mesec dana -  kaže Dušica.

Svi koji žele da pomognu i podrže Dušicu i Veljka u njihovoj humanitarnoj misiji, sredstva mogu da se uplate na tekući račun Udruženja roditelja dece sa autizmom „Svoj svet" iz Novo Sada na broj: 165-7009064286-35.

Ostavite komentar