Vesti > Društvo

U ZONAMA ŠKOLA otkriveno 4.500 saobraćajnih PREKRŠAJA: Uhvaćen čak 61 PIJANI VOZAČ, a 6 vozilo pod dejstvom DROGA

Prisustvo policijskih službenika saobraćajne policije u zonama škole dalo je rezultate, kažu nadležni

Izvor: K1info/Tanjug

13/09/2023 > 10:49

podeli vest:

U ZONAMA ŠKOLA otkriveno 4.500 saobraćajnih PREKRŠAJA: Uhvaćen čak 61 PIJANI VOZAČ, a 6 vozilo pod dejstvom DROGA
Foto: Shutterstock


U zonama škola od početka septembra otkriveno je 4.500 saobraćajnih prekršaja i do kraja septembra saobraćajna policija nastaviće sa pojačanim prisustvom oko škola, izjavio je danas za Tanjug Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Prema njegovim rečima, prisustvo policijskih službenika saobraćajne policije u zonama škole dalo je rezultate a od sledeće nedelje počinje preventivna aktivnost "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" koju će policijski službenici sprovoditi sa Ministarstvom prosvete i agencijom za bezbednost saobraćaja.

Trenutno stanje bezbednosti saobraćaja na teritoriji Republike Srbije je znatno povoljnije, rekao je, takođe, Belencan.

- Prisustvo policijskih službenika saobraćajne policije u zonama škole dalo je rezultate. Pre svega treba reći da je 4.500 saobraćajnih prekršaja otkriveno u zonama škola. Preko 1.900 prekršaja je otkriveno zbog prekoračenja brzine u zonama škola. Nažalost, i pored svih naših apela 61 vozač je otkriven da u zoni škole od 7 do 20 časova upravlja vozilo pod dejstvom alkohola, a ne treba zanemariti i činjenicu da je šest vozača zatečeno da upravlja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - rekao je on.

U akciji "Škola" angažovano je 2.500 policijskih službenika. Pored osnovnih škola, ministarstvo je, kako je rekao, zauzeo stav da se pokrivaju i srednje škole zbog toga što je stepen ugroženosti uočen da u pojedinim školama ima određenih problema.

- U narednom periodu prisutni smo sigurno do kraja septembra - rekao je Belencan i dodao:

- Od ponedeljka krećemo sa preventivnom akcijom pod nazivom "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" koja se sprovodi zajedno sa Ministarstvom prosvete i Agencijom za bezbednost saobraćaja. Policijski službenici će držati nastavu prvom i drugom razredu u prvom polugodištu, a u drugom polugodištu trećem i četvrtom razredu nastava iz oblasti bezbednosti saobraćaja

Trenutno stanje bezbednosti saobraćaja na teritoriji Republike Srbije je, prema njegovim rečima, znatno povoljnije.

- Smanjen je broj saobraćajnih nezgoda, zatim 66 lica je manje poginulo u odnosu na period 2019. godine i 2023. godine. Ne smemo zanemariti činjenicu da je 2.200 lica manje povređeno u saobraćajnim nezgodama upravo posmatrano u tom periodu - rekao je Belencan.

Ostavite komentar