Vesti > Društvo

Zbog ove STVARI mogu da vas VRATE sa GRANICE: Evo kako da PROVERITE imate li KAZNU za PARKIRANJE

Online možete saznati da li imate kaznu u poslednja dva meseca

Autor: sd.rs

28/07/2023 > 15:12

podeli vest:

Zbog ove STVARI mogu da vas VRATE sa GRANICE: Evo kako da PROVERITE imate li KAZNU za PARKIRANJE
Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić


Večiti problem je gde parkirati automobil, naročito kada žurite na posao, važan sastanak ili na pregled kod doktora. Parkiranje u Beogradu postalo je pravi izazov, a ponekad se desi da se zaborave i propisi.

Pa, kada ne znate da li vas je Oko sokolovo snimilo postoji mogućnost da online proverite da vam je parking kazna stigla na naplatu ili gde vam je pauk odneo auto.

Sve što vam je za to potrebno je da na sajtu JKP Parking servis unesete registarske oznake i proverite da li vaša kazna postoji i kolika je ona. Isto važi i za informacije o tome gde se nalazi vaš automobil, pošto ga je odeo pauk.

Foto: Youtube PrintScreen

 

Korisnik ima pravo na 50 odsto popusta na cenu eDPK, ukoliko istu plati u roku od osam dana od dana isteka važenja eDPK.
Ako korisnik parkirališta ne plati u propisanom roku, pokreće se postupak naplate potraživanja, a troškovi prinudne naplate, zakonska zatezna kamata i drugi troškovi padaju na teret vozača.

Kazna za nepropisno parkiranje ili prekoračenje vremena parkiranja u prvoj, drugoj i trećoj zoni u Beogradu je 1.870 dinara. Ko ceh namiri u roku od osam dana, plaća upola manje - 935 dinara.

U takozvanoj plavoj zoni i u Zemunu, puna kazna iznosi 720 dinara, a ako se plati u roku od osam dana - 360 dinara.

Registar neplaćenih kazni je elektronska baza podataka u kojoj se čuvaju sve neplaćene novčane kazne, troškovi postupka i drugi novčani iznosi koji su izrečeni odlukom prekršajnog suda ili putem prekršajnog naloga. Online možete saznati da li imate kaznu u poslednja dva meseca.

Pa, ukoliko sumnjate da možda imate kaznu, obavezno proverite, jer vas zbog ovoga mogu vratiti sa granice ukoliko pođete na letovanje ili bilo gde u inostranstvo. Procedura onda traje nekoliko dana i ovo bi vas moglo koštati letovanja.

 

Ostavite komentar