Vesti > Beograd

PROTIV NASILJA nad ženama: LUTOVAC podržao formiranje tela za PRAĆENJE FEMICIDA

Neophodno objedinjavanje podataka i efikasnija koordinacija delovanja institucija

Izvor: K1info/Tanjug

14/10/2022 > 14:13

podeli vest:

PROTIV NASILJA nad ženama:  LUTOVAC podržao formiranje tela za PRAĆENJE FEMICIDA
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Zoran Lutovac, potpredsednik Narodne skupštine Srbije ocenio je danas, da je borba protiv nasilja nad ženama tema od opšteg značaja za društvo, koja prevazilazi političke i ideološke razlike i podržao inicijativu za formiranje tela za praćenje femicida u Srbiji.

Lutovac je o važnosti borbe protiv nasilja nad ženama i sprečavanja femicida razgovarao sa predstavnicama udruženja FemPlatz iz Pančeva, saopšteno je iz parlamenta.

Dodao je da je bitno da se u društvu podigne svest i empatija prema žrtvama nasilja, kao i da se uspostavi bolja koordinacija svih relevantnih aktera i institucija u borbi protiv gorućeg problema femicida.

Predstavnice udruženja FemPlatz Kosana Beker, Biljana Janjić, kao i Natalija Ostojić iz UN WOMEN Srbija upoznale su Lutovca sa svojom inicijativom za formiranje tela za praćenje femicida u Srbiji.

Izražavajući podršku toj inicijativi on je naglasio da će se, kao potpredsednik Narodne skupštine, lično angažovati u rešavanju ovog društvenog problema.

Ocenio je da bi se, uz objedinjavanje podataka i uz efikasniju koordinaciju delovanja institucija i tela, kao i uz podršku i kontrolu na nivou zakonodavne vlasti, učinili značajni koraci u borbi protiv femicida.

 

 

Ostavite komentar