Vesti > Beograd

HRAM SVETOG SAVE dobija NAJLEPŠI PARK! Šapić otkrio do kada će trajati radovi: "Posadićemo do 500 novih sadnica"

Šapić je najavio da će biti urađen i patrijarški dom

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

28/05/2024 > 13:28

podeli vest:

HRAM SVETOG SAVE dobija NAJLEPŠI PARK! Šapić otkrio do kada će trajati radovi: "Posadićemo do 500 novih sadnica"
Foto: Tanjug/Beoinfo


Rekonstrukcija platoa i parka ispred Hrama Svetog Save koja je počela danas završiće se tokom sledeće godine, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić i dodao da će najlepši pravoslavni hram u svetu imati i najlepši park u svetu.

- Želimo da sačuvamo autentičnost parka i da mu udahnemo novi život. Nećemo poseći nijedno drvo, kao što neki govore, već ćemo posaditi 400 do 500 novih sadnica - rekao je Šapić novinarima ispred Hrama Savetog Save.

Naveo je da će cena radova biti između sedam i osam miliona evra i da u projektu učestvuje i Vlada Srbije.

- Premijer Miloš Vučević je rekao da je razgovarao sa patrijarhom Porfirijem i obećao je da će Vlada Srbije pomoći - istakao je Šapić i dodao da će biti urađen i patrijarški dom, čime će se, kako je rekao, obezbediti još bolji uslovi za svakodnevni život crkve.

Vladika Stefan je naglasio da je posebno zadovoljan time što radovi na obnovi platoa i parka počinju za vreme trajanja manifestacije Dani porodice, a Hram i park će posle radova biti još pristupačniji svim porodicama. Rekonstrukcija se prema rečima gradskog urbaniste Marka Stojčića radi prema projektu arhitekata Brane Mitrovića i Dejana Miljkovića.

- Nakon završetka radova dobićemo ogroman prostor i za posetioce i za vernike. Biće to najlepši trg u Beogradu i verujem da će trajati vekovima - rekao je on.

Ostavite komentar