Vesti > Beograd

BEOGRAĐANI U PANICI - ŠAKALI TERORIŠU OVO NASELJE! "Oči su mu zasijale, a onda je ona počela da BEŽI - PREVIŠE IH JE"

Upozorenje za meštane osvanulo je u Višnjičkoj banji, a navodi se da se deca i ljubimci ne ostavljaju sami napolju zbog šakala

Izvor: K1info/mondo.rs

Autor: Kristina Jokić

20/04/2024 > 12:09

podeli vest:

BEOGRAĐANI U PANICI - ŠAKALI TERORIŠU OVO NASELJE! "Oči su mu zasijale, a onda je ona počela da BEŽI - PREVIŠE IH JE"
Foto: K1info/google maps


Stanovnici Beograda, koji žive u naselju Višnjička banja ovih dana preživljavaju pravu dramu! Naime kvart teroriše leglo šakala, pa roditelji ne smeju da puštaju svoju malu decu bez nadzora, a vlasnici ljubimce takođe drže na oku, javlja meštanka za "Mondo".

Poruka koja je jutros zatekla komšije pomenutog dela grada nikoga nije ostavila ravnodušnim. Kako navodi naša sagovornica Marina, ovaj problem ih već duže vreme sputava u svakodnevnim aktivnostima.

- Drage komšije, ako imate jako malu decu, ne ostavljajte ih ni za trenutak same na igralištu. Isto važi za vlasnike malih kućnih ljubimaca, jer dok ste trepnuli šakal ih može odneti u žbun - upozorenje je, koje je na početku dana zatekla žena.

 

Foto: google maps

 

- Uopšte nije prijatno i ne osećam se bezbedno kada izvedem svog psa napolje, pre neko veče sam bila pod stresom zbog petominutne šetnje, ovo postaje neizdrživo - navodi Marina.

Beograđanka je ispričala iskustvo svoje komšinice.

- Izvela je psa oko pola dva uveče. Sve je bilo regularno, pas je obavio svoje potrebe, međutim kada su trebale da se vrate u stan pas je podigao glavu, načuljio uši i počeo da laje nekontrolisano, terajući komšije da se probude. Odjednom je iz žbuna iskočio šakal. U prvi mah je pomislila da je to lutalica, ali na trotoaru ju je gledao drugi šakal - ispričala je.

Kako dalje navodi, njena komšinica je pokušala da ga otera, međutim nije bilo vajde od toga.

- Kaže da su mu oči sijale, rep mu je bio kosmat i debeo. Počela je da beži ka ulazu, misleći da je čopor verovatno tu. Dozivala je psa, bila je uplašena. Najzad je svom psu rekla "drži ga Mico", na šta se šakal munjevito okrenuo unazad i pored njih potrčao ka prvoj zgradi, zastajkujući i gledajući ih obe - prepričava iskustvo svoje komšinice Marina.

- Pored onog koji je viđen na igralištu, dvoje njih koji su viđeni na stazi ispod groblja i jednog koji je pozirao ljudima iz kola, sedeći na trotoaru bez straha, ovo su već peti i šesti koji su viđeni. A koliko ih ima po ovim gustom šiblju koji nisu viđeni? To je znak da su se namnožili previše - kaže zabrinuta sagovornica.

Ostavite komentar