Vesti > Beograd

Trka beba počinje u subotu - za sve one čija deca rastu neverovatnom brzinom

U subotu se održava ,,Dan za roditeljstvo” , kao i najslađa trka - trka bebirona, čuvena Puzijada, sa početkom u 11h

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

19/03/2024 > 20:52

podeli vest:

Trka beba počinje u subotu - za sve one čija deca rastu neverovatnom brzinom
Foto: Puzijada


Stiže nam proleće, polako se sve budi, pa i naši najmlađi bebironi postaju sve aktivniji! Zato savetovalište Bebiron ima predlog za vas - u subotu posetite manifestaciju ,,Dan za roditeljstvo” u okviru koje se održava najslađa trka, trka bebirona, čuvena Puzijada, sa početkom u 11h, a zatim i školica roiditeljstva u 14h! I sve to potpuno besplatno!

Pozivani su svi oni čija deca rastu nekom novom brzinom. A mi smo spremni da im pomognemo da tu brzinu stignu i razumeju. Shvatili smo koliko je važno da razvijemo kvalitetan odnos sa decom odmalena. Zato smo tu da vam pomognemo i da vas posavetujemo. A deca najviše uče kroz igru, zbog toga nudimo i učenje i zabavu kako za naše najslađe bebirone tako i za njihove

roditelje!

Dan za roditeljstvo

Manifestacija ,,Dan za roditeljstvo" je celodnevnog karaktera, i dobrodošli su svi koji žele čuju i saznaju nešto novo, a pre svega da kreiraju nove uspomene. Savetovalište Bebiron obradovaće sve mame i tate čiji bebironi uzrasta od osam do 14 meseci
puzaju poput vetra. A savetovalište Bebiron je već pripremilo diplome i zlatne medalje za najspretnije i najbrže, a mamama i tatama ostaje samo da zabeleže ove trenutke, koje ćemo prepičavati u nedogled.

Foto: Savetovalište Bebiron

 

Biće zabavno i za one koji trku budu pratili jer ne možete ni da naslutite šta sve bebirone motiiviše da najbrže stignu do cilja!

I to nije sve!

Nakon Puzijade započećemo Bebironovu besplatnu Školicu za trudnice i tate. Prepoznatljiva po svojoj stručnosti, predavačima i temama kao što su vođenje trudnoće, rani rast i razvoj kao i ishrana beba i dece, besplatna Školica za trudnice i tate, pored predavanja posebnu pažnju posvećuje pitanjima i interaktivnom pristupu koji godinama unazad neguje pod sloganom ,,Roditelje učimo, a o deci brinemo”.

Dodatne informacije i pitanja možete postaviti direktno Savetovalištu Bebiron putem naloga na
društvenim mrežama Facebook,Instagram i Viber community-a.

Zašto je puzanje važno?

Iako puzanje nije neophodan preduslov za hodanje odličan je trening za sve mišiće, kako za njihovu snagu tako i za elastičnost. Nakon kretanja po ravnom, dete će početi da savlađuje prepreke, na kraju će puzati uz stepenice. Upoznavanjem prostora u kome boravi, dete poboljšava svoje motorne sposobnosti kojima stiče fizičku nezavisnost.

Kada dovoljno očvrsne i ovlada ovim fazama kretanja, počinje da se uspravlja najpre u klečeći položaj i na kraju u stojeći iz koga će početi da pravi prve samostalne korake.

Sva iskustva profesionalaca koji prate razvoj dece, neosporno govore da je puzanje izuzetno važno za pravilan razvoj motorike. Neka deca prohodaju pre nego što nauče da puze ali bez obzira da li će propuzati ili ne treba sprovoditi vežbe pripreme za puzanje koje imaju za cilj da ojačaju mišići ruku i nogu pri oslanjanju na šake i kolena.

Foto: Freepik.com

 

Dok se beba ljulja u četvoronožnom položaju prenoseći težinu napred – nazad, ona jača mišiće trupa koji će je kasnije održavati u uspravnom položaju. Prerano postavljanje deteta na noge da stoji dovodi do prenaprezanja mišića, do velikog opterećenja zglobova nogu, čak i do pojave deformiteta stopala.

Pošto smo shvatili koliko je puzanje važno rešili smo da nešim mališanima u tome pomognemo, da ih osnažimo i odmalena ih učimo druženju, zabavi i sportskom duhu! A sva dešavanja u proteklih godinu dana podsetnik su da se deci moramo posvetiti I pre prvih koraka.

Ostavite komentar