Vesti > Beograd

Bespravna GRADNJA u Zemunu! Na gradilištu na ALTINI nastavljeno ZIDANJE objekta uprkos ZABRANI inspekcije

Kako je saopšteno iz tužilaštva, utvrđeno je da je građevinska inspekcija pre dva dana zatvorila predmetno gradilište

Izvor: K1info/Tanjug

26/01/2024 > 22:06

podeli vest:

Bespravna GRADNJA u Zemunu! Na gradilištu na ALTINI nastavljeno ZIDANJE objekta uprkos ZABRANI inspekcije
Foto: RINA


Po prijavi građana da se na Altini, u ulici Ugrinovački put, izvode bespravni građevinski radovi, policijski službenici PS Zemun su izašli na lice mesta, obavili razgovor sa svim zatečenim građevinskim radnicima, utvrdili da je započeto zidanje drugog sprata na stambenom objektu, a potom po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu privremeno oduzeli i zapečatili alat i mašine.

Kako je saopšteno iz tog tužilaštva, utvrđeno je da je građevinska inspekcija pre dva dana zatvorila predmetno gradilište, postavila traku zatvoreno gradilište i podnela krivičnu prijavu protiv NN lica.

Kako se dodaje, brzom reakcijom javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i policijskih službenika PS Zemun utvrđeno je da je investitor objekta osumnjičeni P.M. (34), koji je priznao izvršenje krivičnog dela Građenje bez građevinske dozvole iz člana 219a Krivičnog zakonika i izjavio da je u objekat uložio 60.000 evra, da je hteo da sagradi stanove koje bi iznajmljivao, kao i da namerava da sruši nelegalno sagrađen objekat.

U izvršenju krivičnog dela je osumnjičenom pomogao njegov prijatelj osumnjičeni M.M. (41), koji je takođe saslušan i koji je izjavio da je za novac, po nalogu osumnjičenog P.M. prevozio šljunak i pesak na gradilište.

- Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će, u saradnji sa područnim policijskim stanicama, građevinskom inspekcijom i savesnim građanima nastaviti da radi na rasvetljavanju i oštrom kažnjavanju svih vidova nelegalne gradnje - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

 

Ostavite komentar