Vesti > Beograd

GRADI SE NOVI KINESKI TRŽNI CENTAR! Radovi na Novom Beogradu će biti UBRZANI, evo kada je OTVARANJE

Novi tržni centar imaće dve poslovne zgrade

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Kristina Jokić

24/01/2024 > 13:27

podeli vest:

GRADI SE NOVI KINESKI TRŽNI CENTAR! Radovi na Novom Beogradu će biti UBRZANI, evo kada je OTVARANJE
Foto: Beoinfo


Radovi na novom kineskom tržnom centru će biti ubrzani u narednom periodu i otvaranje se očekuje do maja, rekao je  Zou Junjong ispred kompanije Eurasia Trade Center koja gradi novi objekat. 

Na pitanje kada radnici i privrednici starog tržnog centra mogu da očekuju preseljenje a usled nove tragedije koja ih je zadesila, Zou kaže da je ceo dan ispred objekata koji je zahvatio požar sa predstavnicima ambasade.

- Celo jutro sam kod tržnog centra sa ambasadorom Kine i radnicima u tržnom centru, sutra imamo hitan satanak i dogvorićemo se moja firma i ja da se radovi što pre ubrazaju, da se novi tržni centar otvori što pre. Verujem da će u toku dva tri meseca sve biti gotovo, a najkasnije do maja - rekao je za Blic Biznis.

Novi tržni centar imaće dve poslovne zgrade, a zgrada A će prva da se otvori, rekao je on. 

- Molba je za Grad Beograd i državu Srbuju da nam pomognu da bi sve bilo čisto i po zakonu i da bismo naše privrednike što pre uselili da počnu da rade. Kinezi u Srbiji su mnogo izgubili, imali su dva velika požara u poslednje dve i po godine - rekao je Zou.

Podsetimo, požar u kineskom tržnom centru u Bloku 70 izbio je rano jutros i do sada on još uvek nije ugašen. Vatrena stihija gutala je sve pred sobom, a kako se može čuti na licu mesta sumnja se da je radnik iz jedne prodavnice po dolasku na posao uključio grejalicu nakon čega je izbio požar.

Ostavite komentar