Vesti > Beograd

STRANCI lude za našim novogodišnjim ŽURKAMA! Hotelski i smeštajni kapaciteti puni u BEOGRADU

Beograd već nekoliko godina unazad u evropskim okvirima važi za gostoljubiv i bezbedan grad sa najboljom atmosferom

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: K1info

25/12/2023 > 18:47

podeli vest:

STRANCI lude za našim novogodišnjim ŽURKAMA! Hotelski i smeštajni kapaciteti puni u BEOGRADU
Foto: Shutterstock


Hotelski i smeštajni kapaciteti u Beogradu su zvanično puni, što znači da će broj turista biti značajno veći nego prošle godine, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović. 

- Nisam ni prethodnih godina nikada licitirao sa nekim apsolutnim brojevima, ja sačekam prvo da oni dođu, da imamo potvrdu za tako nešto, jer je bilo različitih licitacija. Suština je u tome da je oktobar završen sa preko tri miliona noćenja, sa preko milion stranih gostiju, 85 odsto gostiju u Beogradu su stranci. Već smo u oktobru došli, a u ova dva meseca i prevazišli prethodnu godinu - naveo je Popović za Tanjug. 

Kaže da Beograd već nekoliko godina unazad u evropskim, pa i svetskim okvirima, važi za gostoljubiv i bezbedan grad sa najboljom atmosferom, zbog čega je toliko interesantan i privlačan turistima. 

- Takođe tu su veze i načini konekcije između čitavog sveta i Beograda, zahvaljujući i beogradskom aerodromu, tako da se lako iz nekih udaljenijih zemalja dolazi do nas. S druge strane, u regionu je putna infrastruktura toliko popravljena da ljudi udobno putuju i dolaze do Beograda. Konačno i manifestacioni turizam u Beogradu je nešto što je Beograd i podiglo - dodao je Popović.

Prema njegovim rečima, još jedan od razloga zbog čega je turistima privlačan Beograd jesu i manifestacije, kao i činjenica da se u ovo doba godinu u Srbiji slavi mnogo duže i intenzivnije nego u drugim zemljama. 

Foto: Shutterstock

 

- Danas je katolički Božić, gosti iz Evrope i onog dela sveta koji proslavlja Božić pa ima slobodne dane je već ovde, a onda doći će drugi, treći, četvrti talas gostiju, jer mi svoje proslave završavamo tek 14. januara - izjavio je Popović.

Pored turista iz zemalja bivše Jugoslavije, Popović kaže da je primećen značajan rast broja turista iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Turske, Kine, kao i iz Zapadne Evrope, jer je Beograd destinacija koja je godinama proglašena za destinaciju gde se dobije najveća vrednost za potrošeni novac. 

- Sve su to neki razlozi zbog čega očekujemo da ćemo i ove godine imati veliki broj gostiju. Zapravo već ih i imamo, tako da je za nama jedna uspešna godina, a ovakav dolazak i ovakav broj gostiju za novogodišnje i božićne praznike nam govori da možemo to očekivati i naredne godine - ocenio je Popović. 
 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar