Vesti > Beograd

VETERINARI su hteli da USPAVAJU ZDRAVOG PSA! Ovo je EPILOG HORORA u BORČI koji je potresao SRBIJU

Pas koji je izbegao strašnu sudbinu sada čeka da bude usvojen

Izvor: K1info/kurir.rs

12/12/2023 > 13:55

podeli vest:

VETERINARI su hteli da USPAVAJU ZDRAVOG PSA! Ovo je EPILOG HORORA u BORČI koji je potresao SRBIJU
Foto: Pixabay.com


Potresan snimak na društvenim mrežama potresao je Srbiju!

Naime, u jednoj veterinarskoj ambulanti u beogradskom naselju Borča veterinari su hteli da uspavaju potpuno zdravog psa!

Na sreću u ambulanti je devojka sa svojim psom, koja je to uspela da spreči, a ceo incident je snimila mobilnim telefonom, a snimak objavila na društvenim mrežama.

Pas koji je izbegao strašnu sudbinu sada je kod nje, čeka da bude usvojen od strane nekih dobrih, plemenitih ljudi koji zbog eventualne selidbe neće poželeti da mu oduzmu život.

Ali ovaj slučaj pokrenuo je mnogo pitanja, od onih humanih do najvažnijeg - da li se veterinarska ambulanta oglušila o zakon i da li je ovaj postupak za oduzimanje licence.

Goran Šarenac predsednik Kinološkog društva, za TV Kurir opisao je šta se dogodilo.

- Dakle, vlasnica kuće je umrla i ostavila je u nasledstvo svojim potomcima kucu. Pas je star između 6 i 7 godina i on je 8 meseci bio u tom dvorištu gde ga je hranila devojka koja živi preko puta te kuće. Posle 8 meseci naslednici su odlučili da kuću iznajme i taj pas postaje "višak". Naslednici dolaze kod te devojke i kažu da treba tog psa da odvedu u azil, međutim, ta devojka je provalila o čemu se radi i pošla za njima u veterinarsku ordinaciju. Zatekla je psa na na stolu, dakle, nekoliko trenutaka pre eutanazije, usmrćivanja - ispričao je Šarenac.

Voditeljku Olju Lazarević zanimalo je da li je postupak veterinara koji je hteo da uspava zdravu životinju krivično delo.

- To je krivično delo protiv životne sredine, ubijanje i zlostavljanje životinja. Kazna je dve do tri godine zatvora. Dakle, mi samo govorimo šta zakon kaže. Eutanazija, ako je opravdana sa veterinarske tačke gledišta, sa svom pratećom dokumentacijom i uz pismenu saglasnost vlasnika, to je jedna priča. Sve drugo je druga priča - dodao je Šarenac.

Inače, ovaj snimak ima veliki pbroj pregleda, a ovo su neki od komentara koji se mogu pročitati ispod videa. 

- Ja u životu ne pišem komentare po društevim mrežama. Ali ovo kada sam videla nisam mogla da verujem. E upravo je ovo dokaz da smo dotakli dno, veterinar koji treba da leči i spasi život, on ubija za pere. goreo u paklu i ti i oni su doveli psa. 

- Trebalo bi svi da odemo ispred te ordinacije zvane “logor smrti”i da protestvujemo!!Trazimo da se zatvore zlotvori i nehumanisti!

Ostavite komentar