Vesti > Beograd

NAPAD SKALPELOM I STRAŠNE UVREDE! ODREĐEN PRITVOR osumnjičenom da je pretio vernicima ispred džamije!

Osumnjičeni na saslušanju u tužilaštvu nije iznosio odbranu, niti je želeo da iznese svoje lične podatke.

Izvor: K1info

16/11/2023 > 10:10

podeli vest:

NAPAD SKALPELOM I STRAŠNE UVREDE! ODREĐEN PRITVOR osumnjičenom da je pretio vernicima ispred džamije!
Foto: wikipedia.org

Viši sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor Mišelu K. (48), koji se sumnjiči da je 13. novembra ugrozio sigurnost vernika i izlagao poruzi verske simbole u dvorištu beogradske Bajrakli džamije, dok su vernici obavljali obred.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Foto: RINA

 

Mišelu R. se na teret stavlja krivično delo izazivanje nacionalne rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina. Sumnja se da je on 13. novembra oko 18.20 časova u Gospodar Jevremovoj ulici u dvorištu Bajrakli džamije, u momentu kada su vernici obavljali verski obred “Jacija Namaz - poslednje peto klanjanje”, njima uputio poruke preteće sadržine - da je ta džamija lažna, da muslimani treba da nestanu, psovao im je majku muslimansku.  Pored ostalog je kazao:"Ja sam Mosad, majka mi je Jevrejka i treba vas ubiti".

Nakon toga je zaposlenom u Vakufskoj direkciji islamske zajednice pretio skalpelom, koji je izvadio iz džepa pantalona. Pored ostalih dokaznih radnji i ispitivanja svedoka, tužilaštvo će naložiti da se obavi psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog. Kako Tanjug saznaje, tokom saslušanja osumnjičeni je gestikulirajući pokazivao kako su mu usta zakopčana i da neće reč da progovori. Sve vreme tokom sačinjavanja zapisnika on se krstio.

Ostavite komentar