Vesti > Beograd

ŠAPIĆ: Beograd je otvoren grad, ali JA NEĆU OTVORITI EVROPRAJD

Da li sam najsrećniji što se održava nije važno, ali je važno da pokažemo da je Grad otvoren za sve ljude, kaže gradonačeknik Beograda

Autor: Tanjug

01/07/2022 > 16:17

podeli vest:

ŠAPIĆ: Beograd je otvoren grad, ali JA NEĆU OTVORITI EVROPRAJD
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je Beograd slobodan i otvoren grad za sve ljude, ali da on neće otvoriti manifestaciju Europrajd, čiji je ovogodišnji domaćin Beograd od 12. do 18. septembra.

Na pitanje novinara da li će se odazvati pozivu organizatora te manifestacije koja je važna za LGBT zajednicu, da je otvori i podigne zastavu ispred Skupštine Grada, Šapić je rekao da se to neće dogoditi.

- Da li sam najsrećniji što se održava nije važno, ali je važno da pokažemo da je Grad otvoren za sve ljude. Nadam se da će sve da protekne u najboljem redu i da ispunimo našu dužnost i obavezu kao domaćini - rekao je Šapić posle imenovanja najbližih saradnika u Starom dvoru.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

 

Dodao je da postoje druge manifestacije koje će on otvoriti, kao što je Dan porodice, koja se održava 15. maja i čiji će grad biti pokrovitelj.

Istakao je da je "Beograd slobodan grad" i izrazio očekivanje da će sve proći u najboljem redu sa Europrajdom.

- Slobodan kao što je uvek i bio i otvoren za sve ljude svih nacija, vera, seksualnog opredeljenja različitog i bilo kog drugog, ali ja to predvoditi neću naravno - naglasio je Šapić.

Ostavite komentar