Vesti > Beograd

Prekrečen MURAL podrške PALESTINSKOM NARODU: SKOJ najavio niz drugih

Od početka sukoba između Izraela i Palestine, u Beogradu su pored murala, bili organizovani i drugi vidovi podrške Izraelu i Palestini

Izvor: K1info/Tanjug

28/10/2023 > 14:52

podeli vest:

Prekrečen MURAL podrške PALESTINSKOM NARODU: SKOJ najavio niz drugih
Foto: SKOJ


Mural podrške Palestini, koji je osvanuo u centru Beograda prekrečen je danas.

Mural su, prema tvrdnjama koje je u saopštenju prethodno naveo Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), oslikali progresivni umetnici.

Međutim, nekoliko sati kasnije zid na kom je mural bio oslikan je prekrečen i za sada nema informacija o tome ko je i iz kog razloga to uradio.

SKOJ je najavio da će u narednom periodu nastati niz murala koji će ulepšavati ulice našeg grada i oslikavati simbole borbe palestinskog naroda.

Od početka sukoba između Izraela i Palestine, u Beogradu, ali i drugim većim gradovima u Srbiji i na Balkanu, su pored murala, bili organizovani  i drugi vidovi podrške palestinskom i izraelskom narodu.

Prethodno je u nedelju na Trgu republike održan protest za podršku narodu Palestine organizovan od strane organizacije "Podrška narodu Palestine iz Srbije" zajedno sa palestinskom dijasporom u Srbiji i Društvom srpsko-palestinskog prijateljstva.
 

Ostavite komentar