Vesti > Beograd

Povređeni ĐAK je dobro, deca su se vratila SREĆNA: Direktorka Zubotehničke škole objasnila šta se desilo na EKSKURZIJI

Ne mogu da tvrdim da su napadači Albanci. Mi izveštaj od policije nismo dobili, dobio je konzulat - rekla je Ana Gajić

Izvor: K1info/Tanjug

18/10/2023 > 17:54

podeli vest:

Povređeni ĐAK je dobro, deca su se vratila SREĆNA: Direktorka Zubotehničke škole objasnila šta se desilo na EKSKURZIJI
Foto: wikipedia.org/tanjug printscreen


Direktorka srednje Zubotehničke škole u Beogradu Ana Gajić izjavila je danas, povodom incidenta u Veneciji tokom školske ekskurzije gde je napadnuta grupa đaka iz Srbije, da je povređeni dečak dobro, da se, po izveštaju lekara, radi o lakšoj telesnoj povredi i dodala da policijski izveštaj o incidentu nisu dobili.

Prema njenjim rečima, devojčice koje su bile na plaži su se uplašile i krenule prema hotelu, gde su se čarke nastavile, što su videli i ostali đaci i odeljenski starešina koji su sišli dole, kada su od strane nepoznatih lica krenule da lete flaše, koje su pogodile đaka Zubotehničke škole.

- Pozvana je policija, dečak je smešten u bolnicu gde je momentalno primljen i sanirana je rana. Po izveštaju lekara, radi se o lakšoj telesnoj povredi. Rečeno nam je da pratimo stanje dečaka. Dečak se osećao odlično, nastavio je put ekskurzije, otišao je na izlet u Veneciju. Bila sam u kontaktu sve vreme sa majkom dečaka da ne brine. Ona je rekla da je dovoljno što mu je čula glas i videla da je on srećan - izjavila je Gajićeva.

Direktorka kaže da je dočekala đake Zubotehničke škole, koji su sinoć stigli oko 22 časa i istakla da su sva deca bila srećna, zadovoljna i rekla da im je na eskurziji bilo prelepo.

Foto: wikipedia.org/tanjug printscreen

 

Na pitanje zašto italijanska policija nije dostavila pisani izveštaj o incidentu, Gajićeva je rekla da prema informacijama koje ona ima, nije praksa da se takve informacije dostavljaju školi i dodala da jedino što su dobili je izveštaj lekara da je reč o lakšoj telesnoj povredi.

Ne znamo da li su napadači Albanci

Direktorka škole ističe da oni nemaju potvrđenu informaciju da je grupa napadača bila albanske nacionalnosti.

- Ne mogu da tvrdim da su bili Albanci. Mi izveštaj od policije nismo dobili, dobio je konzulat. Ne znamo ko su bili ti momci,  znamo da su privedeni, da je uzeta izjava od njih. To je sve što mi kao Zubotehnička škola znamo. Verovatno je informacija procurila od deteta koje je reklo svom roditelju - naglasila je Ana Gajić u emisiji "Uranak" na televiziji K1. 

Ona je rekla da izjave nisu uzimane od naših maturanata u policiji, već od dečaka na recepciji. 

- Vođa puta i odeljenski starešina su mi rekli da je izjava uzeta od našeg dečaka na recepciji i da je prevodilac bio recepcionar - dodala je.

Ana Gajić objasnila je i na koji način se bira agencija koja će đake voditi na ekskurziju.

- Tender se raspisuje preko javnih nabavki. Škola ne bira koja će agencija učestvovati, već se biraju najpovoljniji uslovi koji su raspisani. Svaka ekskurzija se nalazi u godišnjem planu rada, koji mi obavezno šaljemo u ministarstvo i opštinu, tako da su svi obavešteni da su deca na ekskurziji. Po pravilniku o izvođenju ekskurzije deca se anketiraju. Ti podaci stoje u školi i dostupni su svima - dodala je direktorka srednje Zubotehničke škole u Beogradu.

Ostavite komentar