Vesti > Beograd

"Beogradske elektrane" formiraju Krizni štab

Od 15. oktobra Krizni štab će osigurati stabilnost u snabdevanju toplotnom energijom

Autor: Tanjug

30/08/2022 > 13:38

podeli vest:

"Beogradske elektrane" formiraju Krizni štab
Foto: Unsplash.com


Na incijativu direktora JKP "Beogradske elektrana" Radeta Baste, za vreme grejne sezone od 15. oktobra u JKP "Beogradskim elektranama" počeće sa radom i Krizni štab, sa ciljem da se osigura stabilnost u snabdevanju toplotnom energijom.

Menadžment JKP "Beogradskih elektrana", kako je danas saopšteno, dežuraće neprestano 24 časa.

"Stanje u Beogradskim elektranama je za sada apsolutno stabilno i nabavljamo sve potrebne energente, a biće preduzete ozbiljne i neophodne mere da se takvo stanje i zadrži. Na Kriznom štabu će se definisati jasne procedure dežurstva, postupci zaposlenih, rukovodilaca da bi se održao nesmetan rad svih energetskih postrojenja i obezbedilo pouzdano snabdevanje toplotnom energijom. Cilj "Beogradskih elektrana" je da obezbede stabilno i kvalitetno snabdevanje toplotnom energijom za sve građane i privredu Beograda koji su korisnici sistema daljinskog grejanja", naveo je pisanoj izjavi direktor Rade Basta.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Ovom brzom odlukom, direktor Basta je reagovao na Zaključak Vlade Srbije od 27. avgusta, koja je uputila apel svim institucijama i organizacijama da racionalno gazduju energijom i time daju doprinos u rešavanju izaziva energetske krize, navedeno je u saopštenju.

Ostavite komentar