Vesti > Beograd

Šapić ISPUNIO PRVO OBEĆANJE; Počela kontrola udaljenosti KLADIONICA OD ŠKOLA

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić istakao je da su mu pravilno vaspitanje i bezbedno odgajanje dece na prvom mestu

Autor: Tanjug

26/08/2022 > 13:17

podeli vest:

Šapić ISPUNIO PRVO OBEĆANJE; Počela kontrola udaljenosti KLADIONICA OD ŠKOLA
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, kako je i obećao, započeo je rešavanje problema rada kladionica koje se nalaze na nepropisnoj udaljenosti od škola.

Šapić ističe da su odmah u junu, kada je stigao zahtev opozicije za kontrolu udaljenosti kladionica od škola, kontaktirali direktore škola koji su im poslali spiskove koji su prosleđeni Ministarstvu finansija.

On dalje navodi da su od njih dobili uverenje da će proveriti i premeriti udaljenost od osnovnih i srednjih škola, koja prema važećem zakonu ne sme da bude manja od 200 metara.

Šapić je rekao da je na taj način održao reč, datu na sednici gradskog parlamenta, i da je spreman da prihvati svaki dobar i konstruktivni predlog opozicije.

- Pre 10 godina upravo ja sam radio na tome, iako tada niko nije bio spreman da se prihvati tog posla. Zato sam prihvatio predlog opozicije da pošaljemo zahtev svim školama i da dobijemo spisak kladionica koje se suprotno zakonu nalaze bliže školama nego što je predviđeno - rekao je Šapić.

Dodao je da se nada da će se, kao što je to bilo i pre 10 godina, zatvoriti sve kladionice koje se nalaze na nepropisnoj udaljenosti od škola.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

- Na taj način pokazujemo da je moguće sarađivati i da ćemo svaki dobar predlog da prihvatimo i brzo realizujemo - rekao je gradonačelnik Šapić.

Kako je naveo, rešavanje ovakvih problema koji se tiču najmlađih sugrađana, njihovog pravilnog vaspitanja i obrazovanja treba da budu i biće prioritet politike Grada Beograda.

- Treba da nastavimo sa ostvarenjem vizije razvoja grada, sa velikim infrastrukturnim projektima u prestonici, ali briga o mladim naraštajima, njihovo pravilno vaspitanje i bezbedno odrastanje uvek treba da nam budu na prvom mestu. Na tome ću i ubuduće insistirati, jer oni su naša budućnost - istakao je Šapić.

Ostavite komentar