Vesti > Beograd

Čeka vas BOEMSKA četvrt: U Skadarliji otvorena LETNJA TURISTIČKA SEZONA

Direktor Turističke organizacije Beograd kaže da u poslednjih šest-sedam godina turisti iz celog sveta dolaze u našu prestonicu dolaze

Izvor: K1info/Tanjug

17/06/2023 > 17:18

podeli vest:

Čeka vas BOEMSKA četvrt: U Skadarliji otvorena LETNJA TURISTIČKA SEZONA
Foto: Tanjug printscreen


Letnja turistička sezona u Skadarliji otvorena je danas svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je našem poznatom glumcu Aleksandru Srećkoviću Kuburi.

- Uspeli smo pre kiše da upriličimo otvaranje, i bilo je uspešno, bar kao svake godine, uprkos kiši, ona nema uticaj na brod posetilaca. Oko 85 odsto gositju u Beogradu su stranci. Zanimljivo je da smo do aprila imali već milion noćenja. Ako se ovako nastavi, biće ovo rekordna godina za srpski turizam - izjavio je za Tanjug direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović.

Dodao je da Beograd pokreće turizam u celoj zemlji, ali i u regionu.

Na pitanje odakle turisti najviše dolaze u Beograd, on je rekao da u poslednjih šest-sedam godina turisti dolaze iz celog sveta.

On je dodao da gosti dolaze i iz celo regiona, kao i da neka tržišta, poput izraelskog, rastu.

- Beograd u ovo doba godine ima da ponudi ponešto da se svima dopadne, izašli smo na dobar glas, pre svih za to su zaslužni Beograđani. Skadarlija od 70-ih je nezaobilazna kada je reč o turističkoj ponudi i iz nje je sve raslo - ocenio je on.

Dodao je da je ono što je novo u turističkoj ponudi u Beogradu, nakon 2020. godine i epidemije virusa kovid-19, beogradska izletišta.

- Naravno, i Beograd na vodi, koji je nov, svaki dan tamo ima do 60.000 ljudi. Sada imamo i Bir Fest, na kome, u zavisno od godine i vremenskih prilika, bude i do pola miliona ljudi kumulativno - rekao je Popović i ocenio da kada je reč o atrakcijama, njih Beograd svakako ima.
 

Ostavite komentar