Vesti > Beograd

Gradski menadžer: Sva gradilišta završavamo u REKORDNOM ROKU, sredićemo 400 saobraćajnica

Gradonačelnik je dao nalog da se svuda gde je to moguće uradi proširenje, kaže Miroslav Čučković

Izvor: K1info/Tanjug

08/06/2023 > 09:25

podeli vest:

Gradski menadžer: Sva gradilišta završavamo u REKORDNOM ROKU, sredićemo 400 saobraćajnica
Foto: Tanjug printscreen


Radovi na redovnom održavanju Ulice Omladinskih brigada na Novom Beogradu biće završeni u utorak, 13. juna, a još sutra će biti obustavljen saobraćaj u desnoj kolovoznoj traci u smeru ka ulici Jurija Gagarina, kada se mašine sele u suprotni smer ka Opštini Novi Beograd. 

- Kao što smo i obećali. Rehabilitovaćemo 400 glavnih saobraćajnica u Beogradu i svim prigradskim naseljima. Jedna od žila kucavica na Novom Beogradu je ulica Omladinskih brigada. Završićemo danas noseći sloj saobraćajnice u Omladinskih brigada. Ovom saobraćajnicom ide 11 linija javnog gradskog prevoza i jako je važno da ona bude urađena u dva sloja, da bude kvalitetna i postojana u narednim decenijama kao što je bila u prethodnom periodu - rekao je za Tanjug gradski menadžer Miroslav Čučković. 

Prema njegovim rečima, danas i sutra će biti završen smer ka Jurija Gagarina, a posle toga će biti urađen suprotan smer.

- Preko Bulevara Arsenija Čarnojevića i preko ulice Španskih boraca napravili smo niz baj paseva. Od sutra počinjemo da radimo potez ka Opštini Novi Beograd i do utorka ćemo ga završiti - rekao je on i dodao da bi eventuelni pljuskovi delimično mogli da ometu te radove.

- Idemo deo po deo i sva gradilišta završavamo u rekordnom roku. Ulica Nikole Dobrovića je vezivala Toštin bunar, kompletan Novi Beograd sa Bežanijom. I znate da je imala dve trake. Gradonačelnik je dao nalog da se svuda gde je to moguće uradi proširenje. Trenutno je aktuelno ovo u Bulevaru Zorana Đinđića, probijanje nove saobraćajnice.

Čučković je podsetio i na izgradnju novih traka u Višnjičkoj ulici.

- Sada je počeo da se radi potez od Vojvode Micka prema Bogosloviji i upravo to se radi i u Nikole Dobrovića. Proširuje se ta saobraćajnica. Imaće puni profil kao i Heroji sa Košara koji se ulivaju u nju, tako da neće biti usko grlo za brzo dolaženje i odlaženje sa Bežanijske kose. Te radove ćemo završiti u roku od mesec dana i, takođe, će pored biti i pešačka staza - rekao je Čučković.

Ostavite komentar