Vesti > Beograd

AMBASADORI u Beogradu se upisali u KNJIGU ŽALOSTI i odali POČAST ubijenima u "Ribnikaru"

Minut ćutanja, cveće, sveće, neverica i među pripadnicima diplomatskog kora u prestonici Srbije

Izvor: K1info/Tanjug

05/05/2023 > 18:16

podeli vest:

AMBASADORI u Beogradu se upisali u KNJIGU ŽALOSTI i odali POČAST ubijenima u "Ribnikaru"
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Ambasador Francuske Pjer Košar i ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač upisali su se danas posle podne u knjigu žalosti u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj je ubijeno osmoro đaka i radnik obezbeđenja.

U toj tragediji ubijena je i devojčica koja je državljanin Francuske.

 

Prethodno, danas pre podne ipred škole zapalili su sveće i počast stradalima u pucnjavi koja se dogodila u sredu, odali i ambsador SAD Kristofer Hil kao i predstavnici ambasada Švajcarske, Kanade i Albanije.

Ambasador Hil zapalio je sveću na uglu Njegovoševe i Kralja Milutina bliže Trećoj beogrdskoj gimanizji.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ukrajinski ambasador Volodimir Tolkač

Predstavnici ambasade Švajcarske, Kanade i Albanije dolazak pred školu, u kojoj je K. K. (13) pucao i ubio osam đaka i čoveka iz obezbeđenja i ranio šestoro vršnjaka i nastavnicu, započeli su minutom ćutanja, javio je reporter Tanjuga i dodao da su posle toga zapalili sveće i položili cveće.

U sredu, na dan te velike tragedije koja je zadesila Srbiju, Hil je na Tviteru napisao da je zajedno sa svima u ambasadi, tužan i u šoku.

- Smrt jednog deteta je tragedija, jer toliki broj ubijenih tamo gde bi trebalo da se osećaju najbezbednije je nepodnošljivo. Naše saučešće porodicama i prijateljima poginulih na Vračaru. Amerika i svet dele vašu tugu - naveo je Hil.

 

      

Ostavite komentar