Vesti > Beograd

Novi pokušaj NASILNIČKOG ISELJAVANJA BitefArtCafe iz prostora na KALEMEGDANU

U subotu uveče, 22. aprila nepoznate osobe pokušale su da nasilno izbace opremu i pokretnu imovinu kluba, navodi se u saopštenju

Izvor: K1info/Tanjug

25/04/2023 > 13:59

podeli vest:

Novi pokušaj NASILNIČKOG ISELJAVANJA BitefArtCafe iz prostora na KALEMEGDANU
Foto: TANJUG/ BitefArtCafe/ Miša Reljić


BitefArtCafe, kultni beogradski muzički klub, ponovo je bio žrtva nasilničkog čina od strane OK Partizan, saopštili su iz BitefArt Cafea.

Kako se navodi u saopštenju, u subotu uveče, 22. aprila šest nepoznatih osoba, koje su angažovane od strane OK Partizan, pokušale su da nasilno izbace opremu i pokretnu imovinu kluba BitefArtCafe iz lokala, uprkos postojećem ugovoru i tužbi koja je podneta sudu za zabranu daljeg smetanja poseda.

- Policija je stigla na vreme i sprečila da se iznese veći deo opreme. Nakon odluke dežurnog tužioca da se obustavi svaka dalja akcija po ovom pitanju, lica angažovana od strane OK Partizan odvezla su u nepoznatom pravcu deo barskih stolova i stolica koji su vlasništvo kluba BitefArtCafe, ali je većina pokretnih stvari i dalje u klubu - piše u saopštenju BitefArt cafea.

BitefArtCafe je dobio veliku podršku medija i svojih stalnih posetilaca na društvenim mrežama nakon što su nepoznate osobe u ranim jutarnjim časovima 8. aprila nasilno upale u prostor Letnje scene kluba BitefArtCafe na Kalemegdanu.

Kako su napisali, samo dve nedelje kasnije, 22. aprila u kasnim večernjim satima, tačnije oko 20 i 45 časova, BitefArtCafe dobija informaciju da se u predmetnom lokalu - Letnjoj sceni na Kalemegdanu, za koji BitefArtCafe ima Ugovor o korišćenju do 21. aprila 2026. godine, umesto dosadašnjeg jednog čuvara obezbeđenja OK Partizan, pojavilo još šest osoba.

Foto: TANJUG/ BitefArtCafe/ Miša Reljić

 

Miša Relić vlasnik kluba BitefArtCafe koji predstavlja jedno od kulturnih čvorišta u Beogradu kaže za Tanjug da su odmah po dobijanju informacije šta se dešava u klubu, pozvali advokata i kolegu fotografa kako bismo zabeležili šta se tačno dešava.

- Međutim, u putu do Letnje scene BitefArtCafe kluba, javljeno nam je da se ispred ulaza nalazi i kombi, u koji se pakuje naša pokretna imovina koja se nalazi u prostorijama kluba. Odmah smo pozvali policiju, koja je brzo došla do lokala i zaustavila ovaj pokušaj otuđivanja naše imovine. Patrola je sa lica mesta pozvala dežurnog tužioca, koja je donela odluku da se obustavi svako dalje iznošenje imovine i da se konstatuje i zapiše zatečeno stanje - kaže Reljić.

Kako je Reljić naglasio i pored važećeg Ugovora, ljudima iz BiterArtcafea nije dozvoljeno da uđu u lokal i izvrše dodatni popis.

- Prema onome što smo zatekli u kombiju i ispred njega, iz kluba je iznešeno i u nepoznatom pravcu odneto - 17 barskih stolova i 18 stolica. U klubu je ostala velika količina pokretne i nepokretne imovine kluba BitefArtCafe. Da tu nije bio kraj ovoj neprijatnoj večeri, najbolje svedoči situacija koja se dogodila kada je na lice mesta došao i predstavnik OK Partizan, Željko Tanasković, koji se mi je kazao da će sledeći put dovesti navijače - kaže Reljić.

 

 

 

Ostavite komentar