Vesti > Beograd

Plan je da beogradski METRO bude potpuno automatizovan, BEZ MAŠINOVOĐA

Gradske službe će obezbediti hidrante i nove priključke za struju za splavove na Savi, kazao je Čučković

Izvor: K1info/Tanjug

18/04/2023 > 22:53

podeli vest:

Plan je da beogradski METRO bude potpuno automatizovan, BEZ MAŠINOVOĐA
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić


Gradski menadžer Miroslav Čučković izjavio je da će početkom maja biti potpisan ugovor sa nemačkom firmom “Dojče ban”, kojim će ona preuzeti glavni nadzor nad izgradnjom beogradskog metroa.

- Vrednost projekta je 36 miliona evra, dobili smo glavni nadzor nad izgradnjom metroa koji će raditi nemački 'Dojče ban'. Uz Francuze i Kineze koji će graditi metro, imaćemo, posle katarskog, prvi automatizovan metro bez mašinovođa - rekao je Čučković RTS-u.

Kreću radovi na Savskom nasipu

On je rekao i da na savskoj obali kreću radovi tokom kojih će gradske službe obezbediti hidrante, nove i bezbedne priključke za splavove čiji su vlasnici dobili jedno od 28 mesta, tako da su svi vlasnici splavova kod Savskog nasipa nedavno dobili obaveštenje da uklone svoja plovila dok se ne završe radovi na nasipu.

Kako je rekao, potonuća i požari na splavovima bila su dokaz da tamo treba da se uvede red. 

- Oni koji nisu dobili jedno od 28 mesta za splav dobili su mogućnost da sklone svoje splavove na lokaciju koju je Grad obezbedio u Jakovu. Moramo da pristupimo tom prostoru kako bismo obezbedili hidrante, nove i bezbedne priključke za struju i drugu infrastrukturu - rekao je Čučković.

 

 


 

 

Ostavite komentar

Miodrag Bojanić

И сингапурски метро је без машиновође.

19.04.2023 07:18