Vesti > Beograd

Gužvanjac na AUTOBUSKOJ STANICI, Beograđani krenuli na praznike U ZAVIČAJ

Najviše putnika ide u Niš, Čačak, Ivanjicu i Požegu

Izvor: K1info/Tanjug

13/04/2023 > 10:55

podeli vest:

Gužvanjac na AUTOBUSKOJ STANICI, Beograđani krenuli na praznike U ZAVIČAJ
Foto: wikipedia.org


Gužve na Beogradskoj autobuskoj stanici počele su sa početkom raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola, a pojačane su i danas, poslednji dan pred praznik.

Zoran Mojsilović iz Beogradske autobuske stanice kaže za Tanjug da će broj polazaka sa stanice danas biti veći od 1.500.

- Broj redovnih polazaka je nešto veći od 1.400, ali smo u red vožnje uvrstili i vanrednih 90 polazaka. Ovo je uobičajen broj polazaka, ako govorimo o praznicima - kaže Mojsilović. 

Najviše putnika, kaže on, ima u autobusima za Niš, Vranje, Čačak, Ivanjicu i Požegu.

- Mnogi studenti i radnici putuju danas da bi praznike proveli sa svojim porodicama. Naravno, imamo i mnogo turističkih putovanja, pa će tako i tokom predstojećih prazničnih dana, Beograđani boraviti u popularnim banjama ili na Zlatiboru, Tari ili Divčibarama - precizirao je Mojsilović. 

Prema njegovim rečima, danas će biti gužva na peronima za odlazak.

Međutim, kako je prvi radni dan posle praznika utorak, gužva se na stanici očekuje i u ponedeljak u popodnevnim časovima. 

- Ja apelujem na sve one koji žele danas da putuju, da na vreme provere da li ima dostupnih karata za polazak koji ih zanima i da na autobusku stanicu dođu možda i sat vremena pre planiranog polaska - kaže Mojsilović.

Dodaje da se nekada zbog gužve u redu ispred šaltera propusti željeni polazak, pa je zato dobro doći ranije.

 

 


 

 

Ostavite komentar